Η πολύ μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods κόντρα στην Μπασκόνια, στη Βιτόρια τον έφερε ακόμα πιο κοντά την πρώτη τετράδα που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, στον δρόμο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στη Κωνσταντινούπολη. Πως όμως μπορεί να πετύχει την 4η θέση στις δυο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν;

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ισοβαθμεί με την Φενέρμπαχτσε, έχοντας 17 νίκες και 11 ήττες. Παρ’ όλα αυτά, οι Τούρκοι έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, καθώς έχουν κερδίσει με 21 πόντους (84-63 νίκη η Φενέρ στην Πόλη, 81-70 ο Παναθηναϊκός στην Αθήνα).

Ετσι γα να είναι τέταρτος ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πρέπει να κάνει μία παραπάνω νίκη από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Πάρ΄όλα αυτά πολλά εξαρτώνται και από τη Μπασκόνια (16 νίκες-12ήττες), που έχει πλεονέκτημα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, καθώς την έχει κερδίσει δύο φορές φέτος.

Αν λοιπόν η Μπασκόνια μετρήσει δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια της και ισοβαθμίσει με τους Τούρκους και τον Παναθηναϊκό, τότε οι «πράσινοι» θα είναι αυτοί που θα πάρουν την τέταρτη θέση, με την Μπασκόνια πέμπτη και την Φενέρμπαχτσε έκτη!

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

29η αγωνιστική: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός έδρας)
30η αγωνιστική: Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός έδρας)

Το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε

29η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός έδρας)
30η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα (εντός έδρας)

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια:

29η αγωνιστική: Γαλατάσαραϊ-Μπασκόνια
30η αγωνιστική: Μπασκόνια-Ζαλγκίρις