Αξέχαστες στιγμές δόξας και θριάμβων θα αναβιώσουν στις 4 Ιουνίου στο «Ολντ Τράφορντ». Στον αγώνα προς τιμήν του Μάικλ Κάρικ, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον! Την είδηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο σύλλογος της Premiership, σηματοδοτώντας την επιστροφή του «Φέργκι» στην ενεργό δράση, σε ηλικία 75 ετών!

Εστω για μια φορά, έστω για 90 λεπτά, τα εκατομμύρια οπαδών της Γιουνάιτεντ ανά την υφήλιο θα επαναφέρουν στη μνήμη, εικόνες μέσα από τις οποίες «εγκαθιδρύθηκε» η αυτοκρατορία των «κόκκινων διαβόλων» στην Αγγλία.

Ο Φέργκιουσον ανέλαβε το Νοέμβριο του 1986 τη Γιουνάιτεντ, η οποία τότε είχε στην τροπαιοθήκη της 7 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 1 κύπελλο πρωταθλητριών. Οταν έφυγε, το καλοκαίρι του 2013, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 20-12-3, ενώ είχαν προστεθεί ακόμα 1 κύπελλο κυπελλούχων, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Διηπειρωτικό Κύπελλο, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 5 League Cup.

Στο ματς της 4ης Ιουνίου, αντιμέτωπες θα τεθούν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2008 που κατέκτησε το Champions League στον τελικό της Μόσχας και μια ομάδα All Star με προπονητή τον Χάρι Ρέντναπ. Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για κοινοφελείς σκοπούς, μέσω του ιδρύματος «Μάικ Κάρικ» που έχει δημιουργήσει ο 35χρονος μέσος με τα 11 χρόνια θητείας και τις 444 συμμετοχές με τη Γιουνάιτεντ.