Ευχάριστα νέα για τον Μίχαελ Σκίμπε, καθώς χωρίς το μεγάλο αστέρι του, τον Εντέν Αζάρ, θα υποδεχθεί το Βέλγιο την εθνική Ελλάδας, το Σάββατο 25 Μαρτίου στο στάδιο «Κινγκ Μποντουέν» των Βρυξελλών, στο πλαίσιο του 8ου προκριματικού ομίλου του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο εκλέκτορας των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, δεν θα έχει στη διάθεση του τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό στην γάμπα, που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες, και τον άφησε εκτός από το ματς της πρέμιερ λιγκ Στόουκ Σίτι-Τσέλσι.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ ο 26χρονος διεθνής άσος θα μείνει εκτός αποστολής από το σημαντικό ματς με την Ελλάδα, αλλά και από το φιλικό των «κόκκινων διαβόλων» με τη Ρωσία, την επόμενη εβδομάδα, στο Σότσι.

Ο Μαρτίνεθ είχε αρχικά καλέσει 27 ποδοσφαιριστές και δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν θα καλέσει κάποιον άλλο στη θέση του Αζάρ. Σίγουρα πάντως, επιστρέφει στην αποστολή ο σταρ της Ρόμα, Ράτζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος επανέρχεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, από το οποίο είχε απουσιάσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Κανονικά θα δώσει το «παρών» και ο Αξελ Βίτσελ, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό αγωνίζεται στην Κίνα, καθώς η Τιαντζίν Κουαντζιάν του πρόσφερε συμβόλαιο έναντι 16 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Μαρτίνεθ, χωρίς τον Αζάρ: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Κουν Κάστελς (Βόλφσμπουργκ), Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι), Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ), Ματς Σελς (Νιούκαστλ). ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ), Ντέντρικ Μπογιάτα (Σέλτικ), Λοράν Σιμάν (Μόντρεαλ Ιμπακτ), Τόμας Φόκετ (Γάνδη), Τομά Μενιέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τόμας Βερμέλεν (Ρόμα), Γιαν Βερτόνγκεν (Τότεναμ).

ΜΕΣΟΙ: Νασέρ Τσαντλί (Γουέστ Μπρομ), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Μούσα Ντεμπελέ (Τότεναμ), Λεάντερ Ντεντόνκερ (Αντερλεχτ), Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ράτζα Ναϊνγκολάν (Ρόμα), Γιούρι Τίλεμανς (Αντερλεχτ), Αξελ Βίτσελ (Τιαντζίν Κουαντζιάν). ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μισί Μπατσουαγί (Τσέλσι), Κρίστιαν Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας), Γιανίκ Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρομέλου Λουκάκου (Εβερτον), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Κέβιν Μιραλάς (Εβερτον), Ντιβόκ Οριγκί (Λίβερπουλ).