Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στην ΑΕΚ με την έκβαση της υπόθεσης που κρίθηκε στο γραφείο του αθλητικού δικαστή. Δύο παράγοντές της, ο Βασίλης Δημητριάδης και ο Βασίλης Γιαννίσης, κλήθηκαν σε απολογία για παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του Κ.Α.Π., σε συνδυασμό με άρθρο 26 του Π.Κ. της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρεται γενικά σε «Απαγόρευση Εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών».

Το θέμα… σήκωνε πολλές ερμηνείες και μάλιστα το είχε ανακινήσει ο Ολυμπιακός τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου.

Το γεγονός ότι το Πειθαρχικό Οργανο τιμώρησε με «ελαφρύ» πρόστιμο (από 5.000) τους δύο παράγοντες, εκλαμβάνεται ως δικαίωση της ΑΕΚ, που υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι η επίσκεψή τους στα γραφεία των διαιτητώ έγινε για να τούς δώσουν αναμνηστικά και διήρκεσε ελάχιστα λεπτά. Από τη στιγμή που ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ακόμα και ποινή τρίμηνης απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τη συγκεκριμένη παράβαση, το γεγονός ότι η υπόθεση ολοκληρώθηκε με πρόστιμο αποδεικνύει -σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ- ότι δεν έγινε και κάτι φοβερό.

Παράλληλα με πρόστιμο 32.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συμπεριφορά του Βασίλη Δημητριάδη και του Βασίλη Γιαννίση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19/2).

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή της Super League:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 21ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλειο Δημητριάδη (εκπρόσωπο της ΠΑΕ), Βαγγέλη Γιαννίση (Β΄ εκπρόσωπο της ΠΑΕ) : Βάσει των αναφερομένων στο από 19/2/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 19/2/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/368634 από 21/2/2017 έκθεση της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Β.Δημητριάδη και Β.Γιαννίση: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει «σε έκαστον εκ των δευτέρου και τρίτου των εγκαλουμένων, Β. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και Β. ΓΙΑΝΝΙΣΗ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων ευρώ, κατ’ εφαρμογήν της αρχής της αναλογικότητας».