Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά απολαυστικός και με το εμφατικό 5-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα. Ο Κλωναρίδης στο 7΄, ο Μπεργκ στο 9΄, ο Μολέδο στο 30΄, ο Εμποκού στο 39΄ κι ο Μπουμάλ στο 83΄ «υπέγραψαν» τον θρίαμβο των «πρασίνων» στο τρίτο χρονικά ματς της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Το τελικό αποτέλεσμα «μαρτυρά» τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έκανε ένα «μαγικό» πρώτο ημίχρονο απέναντι στην άμυνα-«παιδική χαρά» των Αρκάδων και παίζοντας εξαιρετικά στην αντεπίθεση κατάφερε να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι από τα πρώτα 30 λεπτά. Χρειάστηκε να περάσουν 23 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 1994 που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει 4 γκολ σε ένα ημίχρονο, σε εκτός έδρας παιχνίδι!

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ήδη στο πρώτο 10λεπτο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ κατάφερε να πάρει προβάδισμα… νίκης με 2-0. Ο Μπεργκ στο 4΄ βρέθηκε απέναντι από τον Ντοναρούμα, αλλά πλάσαρε άουτ, ένα λεπτό μετά αστόχησε από καλή θέση στην περιοχή, ωστόσο, στο 7΄ οι «πράσινοι» αξιοποίησαν την υπεροχή τους.

Με εξαιρετική ασίστ ο Μπουμάλ έβγαλε τον Κλωναρίδη τετ-α-τετ με τον Ντοναρούμα κι αυτή την φορά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα (1-0). Ακριβώς δύο λεπτά μετά, με νέα μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας του Αστέρα, ο Εμποκού έδωσε την ευκαιρία στον Μπεργκ να «γράψει» το 2-0.

Από κει και πέρα οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στην τραγική αμυντική γραμμή των Αρκάδων. Μπορεί στο 17΄ ο Μανιάς να έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει (αστόχησε από πολύ κοντά από ασίστ του Καλτσά), αλλά ήταν τόσα πολλά τα κενά στα μετόπισθεν των γηπεδούχων, που σε κάθε επίθεσή τους οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί.

Τα πάντα τελείωσαν στο 30΄. Από το φάουλ του Εμποκού, ο Μολέδο με κεφαλιά σα σε προπόνηση έκανε το 3-0, αν και το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς έστω και οριακά ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Ο Μπεργκ στο 36΄ νικήθηκε σε νέο τετ-α-τετ από τον Ντοναρούμα, αλλά δε συνέβη το ίδιο και τρία λεπτά μετά, όταν ο Εμποκού ήταν εύστοχος απέναντι στον Ιταλό δίδοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να κατεβάζουν ταχύτητα και με σωστή διαχείριση κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, στην προσπάθεια των Αρκάδων να πετύχουν το «γκολ της τιμής».

Αντίθετα, η ομάδα που απείλησε με πέμπτο γκολ ήταν ο Παναθηναϊκός, με την αποτυχημένη προσπάθεια του Μπεργκ να «κρεμάσει» τον Ντοναρούμα.

Οκτώ λεπτά πριν το φινάλε το «τριφύλλι» βρήκε τον τρόπο να πετύχει το 5-0 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Αστέρας, καθώς ο Ιγκόρ άντεξε 13 λεπτά στο ματς και στο 78΄ τέθηκε νοκ άουτ (τραυματίστηκε) ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από τον Ελευθερόπουλο.

Διαιτητής: Κομίνης
Κίτρινες: Γκαϊντούτσικ, Τσουκαλάς – Π.Βλαχοδήμος, Μολέδο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (22΄ Γκαϊντούτσικ), Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65΄ Ιγκόρ), Φαρίνια (46΄ Τσιλιανίδης), Μανιάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης (81΄ Ρέις), Ζέκα, Μπουμάλ, Εμποκού (46΄ Π.Βλαχοδήμος), Κλωναρίδης (74΄Πίσπας), Μπεργκ