Οκ. Μανόλο Χιμένεθ αφίχθη στην Ελλάδα για τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ την πλέον οριακή στιγμή για τους εναπομείναντες στόχους της Ενωσης η οποία, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κινδυνεύει με εκπαραθύρωση από την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, άρα και (πιθανό καθώς υπάρχει και το Κύπελλο) εκτροχιασμό από τις ράγες του ευρωπαϊκού τρένου. Υστερα από δύο αποτυχημένες επιλογές για τον πάγκο (αρχικά ο κ. Τιμούρ Κετσπάγια και ακολούθως ο κ. Ζοζέ Μοράις), το να σου έρχεται στο πιάτο ο τεχνικός που δεν αξιώνει πολλά σε χρήματα και τουλάχιστον όλοι (ανα)γνωρίζουν ότι είναι κανονικός προπονητής μοιάζει με σωσίβιο σε κατάσταση απόλυτης πλημμύρας. Το ρίσκο μικρό και το κόστος ελάχιστο. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα έχει βρεθεί και το εξιλαστήριο θύμα.
Φιλοδοξίες
Η λέξη «προσωρινότητα» όμως δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του κ. Χιμένεθ ο οποίος αρχικώς εμφανίστηκε ξανά στα μέρη μας ως «κασκαντέρ». Αν και γνωρίζει ότι ήλθε εδώ για να συμμαζέψει το αγωνιστικό χάλι, να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια της ΑΕΚ και να προσπαθήσει να την οδηγήσει και πάλι ως τον τελικό του Κυπέλλου (όπως συνέβη πέρυσι, όπως είχε πράξει και εκείνος το καλοκαίρι του 2011 με την Ενωση να κάνει το 2 στα 2), άρα και ότι θα κριθεί σε πολύ μικρό διάστημα από τα αποτελέσματα, εν τούτοις εκείνος πιστεύει ότι οι δρόμοι του με την ΑΕΚ δεν θα χωρίσουν ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει όλα αυτά μαζί.
Ηλθε για να κερδίσει το εισιτήριο της επόμενης σεζόν, με το όραμα να χτίσει κάτι δικό του, αυτή τη φορά με συνθήκες κανονικότητας καθώς τότε αποχώρησε λόγω της πρωτοφανούς διοικητικής ασυνέπειας η οποία οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο τούνελ των μικρότερων κατηγοριών. Για εκείνον το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν αντιμετωπίζεται με διάθεση για ρεβάνς λόγω εκείνου του συντριπτικού 6-0 υπέρ της ομάδας του λιμανιού στις 20 Μαρτίου 2011, με τον κ. Χιμένεθ να χρεώνεται ως προπονητής μια από τις πιο βαριές και ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της ομάδας. Είναι τέτοια πλέον η ανάγκη για βαθμούς προκειμένου η ομάδα να παραμείνει εντός τροχιάς πλέι οφ, που στο μυαλό του Ισπανού τριγυρίζουν σχέδια για το πώς οι Κιτρινόμαυροι θα επικρατήσουν έστω με 1-0. Παρά τις σημαντικές πινελιές που άλλαξαν σημαντικά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, βαθμοί χάθηκαν άδοξα.
«Ντοπάρισμα»
Με τον Ισπανό στον πάγκο της η ΑΕΚ παραμένει μεν αήττητη καθώς από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετρά 4 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 7 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ωστόσο παραμένει εκτός πεντάδας και ενώ απομένουν μόλις 10 ματς για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα. Για αυτό και προσπάθησε με επική ομιλία να τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ότι «από εδώ και πέρα μετά από κάθε παιχνίδι πρέπει να φεύγετε από το γήπεδο χωρίς να έχετε δυνάμεις ούτε να ανασάνετε».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ