Αρχής γενομένης από το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αρχίζει για τον Ολυμπιακό ένα δύσκολο δίμηνο, με το γαϊτανάκι των εκτός έδρας ντέρμπι (ένα κάθε δεκαπενθήμερο) και ενδιάμεσα τον επαναληπτικό –την Πέμπτη –του Γιουρόπα Λιγκ με την Οσμάνλισπορτ.
Οι πρωταθλητές, που βρίσκονται ήδη αγκαλιά και με τον εφετινό τίτλο έχοντας αποσπαστεί πολλούς βαθμούς διαφορά από τους διώκτες τους (στους 13 βαθμούς είναι ο δεύτερος Πανιώνιος και στους 15 ο τρίτος ΠΑΟΚ), πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο σε μια πολύ δύσκολη (και μεταβατική) χρονιά καθώς άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι τρεις προπονητές.
Ο Πάουλο Μπέντο κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα στα ντέρμπι (όλα στο «Γ. Καραϊσκάκης»), όπου νίκησε και στα τρία, εκ των οποίων τα δύο, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πολύ εύκολα. Παράλληλα, κατάφερε να τη βάλει στα νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ (είχε πάρει την ομάδα αποκλεισμένη από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) και να την έχει με βαθμολογική άνεση πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα.
Για τον Πορτογάλο τώρα έρχεται μια νέα πρόκληση –πέρα από την ευρωπαϊκή -, το πώς θα παρουσιάσει την ομάδα του στα τρία εκτός έδρας αυτή τη φορά ντέρμπι, κρατώντας ζωντανό παράλληλα το όνειρο του νταμπλ.
Βέβαια, για το τελευταίο θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Περιστέρι μετά το 0-0 που παραχώρησε ο Ολυμπιακός στον Ατρόμητο στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου.
Μπαίνοντας λοιπόν στα ντέρμπι, ο Πορτογάλος έχει να διαχειριστεί και τη σημαντική απώλεια του Λούκα Μιλιβόγεβιτς που έκανε ηχηρή μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ετσι, ήδη έχει προχωρήσει σε δοκιμές, με πρώτο στην επετηρίδα τον Ρομαό για να καλύψει τη θέση, ενώ πολύ δυνατά παίζει επίσης ο Ρέτσος και λιγότερο ο Μπουχαλάκης.
Ολα αυτά ο Πάουλο Μπέντο πρέπει να τα κάνει και μέσα από τη διαδικασία των ντέρμπι, όπου ήδη έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν και πάλι με αυξημένη εγρήγορση.
Η άμυνα είναι αυτό που τον απασχολεί σημαντικά, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Ενωση, η οποία παίζει ακόμη και την «επιβίωσή» της στα πλέι οφ, καθώς δεν θέλει να μείνει ακόμη πιο πίσω από την προνομιούχο τετράδα (2η-5η θέση του πρωταθλήματος), απέχοντας τώρα τρεις βαθμούς από την 5η Ξάνθη.
Συνεπώς το ζητούμενο για τον Μπέντο, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου η ομάδα του έμπαινε δυνατά με κυριαρχικό παιχνίδι από το πρώτο λεπτό πιέζοντας ψηλά για το γρήγορο γκολ, είναι να προφυλάξει αρχικά τα μετόπισθεν.
Θεωρώντας ότι όσο περνάει ο χρόνος και οι γηπεδούχοι δεν σκοράρουν, θα ανεβαίνουν υποχρεωτικά πιο ψηλά και θα αφήσουν κάποια κενά που μπορεί να τα χτυπήσει στην κόντρα.
Γι’ αυτό και έχει ήδη ζητήσει από τους παίκτες του να μην ανεβαίνουν ψηλά (κάτι που αντίθετα έκανε στα περισσότερα παιχνίδια ως τώρα και δεχόταν πολλές φάσεις η άμυνα στην πλάτη της) και να έχουν συνεχή αλληλοκάλυψη στις γραμμές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ