Μπορεί στην Πρέμιερ Λιγκ ο Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι να απολαμβάνει την ασφάλεια που του παρέχει το μαξιλαράκι των επτά βαθμών της διαφοράς από Τότεναμ και Λίβερπουλ, ωστόσο στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες η μάχη για τον τίτλο έχει ανάψει.
Η εξαιρετική εφέτος και στο πρωτάθλημα Σεβίλλη, σπάζοντας το αήττητο 40 αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσε νέο ενδιαφέρον στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία, καθώς η ήττα της Γιουβέντους από τη Φιορεντίνα στη Φλωρεντία έβαλε στο παιχνίδι του τίτλου Νάπολι, Ρόμα, ακόμα και τη Λάτσιο. Αλλά και στη Γαλλία, τρεις ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς για τη Νις ήταν αρκετές για να βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι τις Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν.
Η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν ταρακουνήθηκε αρκετά την τελευταία εβδομάδα. Δεν ήταν μόνο η ήττα από τη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν, αλλά και το σοκ από το 1-2 στο Μπερναμπέου από τη Θέλτα, στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Κι εκεί που όλα φαίνονταν ήρεμα, μέσα σε λίγα 24ωρα η Ρεάλ αισθάνεται την ανάσα της Σεβίλλης και της Μπαρτσελόνα όσον αφορά τον τίτλο και παράλληλα κινδυνεύει να μείνει εκτός ημιτελικών στο Κύπελλο.
Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φαίνεται πως αυτή τη χρονιά κανείς δεν μπορεί να περνάει ήσυχα τα Σαββατοκύριακα και ανά πάσα στιγμή πολλά μπορεί να έρθουν ανάποδα.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, το θέμα συζήτησης μπορεί να είναι η εκπληκτική πρώτη χρονιά του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τσέλσι, αλλά και η δυσκολία προσαρμογής του Πεπ Γκουαρντιόλα στην μπλε περιοχή του Μάντσεστερ. Το καταπληκτικό ξεκίνημα της Σίτι στο πρωτάθλημα ανήκει στο παρελθόν και οι πέντε ήττες έως τώρα ασφαλώς έχουν πλήξει το γόητρο του καταλανού τεχνικού. Ιδιαίτερα το τελευταίο 4-0 στο Γκούντισον Παρκ από την Εβερτον ήταν ένα γερό χτύπημα. Ηταν η πιο βαριά ήττα του Γκουαρντιόλα σε 275 παιχνίδια πρωταθλήματος σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία. Μία ήττα που θεωρητικά και έως την 21η αγωνιστική φέρνει τη Σίτι δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή. Μπορεί να είναι εκτός τίτλου;
Στην Πρέμιερ Λιγκ πολλά μπορεί να συμβούν, αν αναλογιστούμε πως ακόμα οι ομάδες έχουν μπροστά τους αρκετά παιχνίδια. Ενα ερώτημα, επίσης, είναι το πόσο μπορεί να αντέξει η Τσέλσι. Επί του παρόντος, ο Κόντε έχει δώσει στην ομάδα πίστη και χαρακτήρα και κυρίως γνώση στο πώς να παίρνει να αποτελέσματα. Ερωτηματικό αποτελεί επίσης αν θα αντέξουν σε αυτούς τους ρυθμούς Τότεναμ και Λίβερπουλ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πάντως να έχει δείξει ότι «παραπατούσε» στα πρώτα ματς του 2017. Η εκτός έδρας νίκη στο Πλίμουθ για το Κύπελλο (1-0) ήταν η πρώτη της νέας χρονιάς, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις ισοπαλίες. Δεν μπορούμε επίσης να προβλέψουμε τα χαρτιά που μπορεί να κρύβουν πρώτα ο Ζοζέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια ο Αρσέν Βενγκέρ στην Αρσεναλ.
Στην Ισπανία, οι σταθερές αξίες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο) δείχνουν να δέχονται ισχυρή αντίσταση από τις υπόλοιπες ομάδες. Η Σεβίλλη, με τον Σαμπάολι στον πάγκο, έχει μία εξαιρετική χρονιά και μάλιστα έχει περάσει εύκολα από δύσκολες έδρες, όπως το Ανοέτα (4-0 τη Σοσιεδάδ) και το Μπαλαΐδος στο Βίγκο (3-0 τη Θέλτα). Εξίσου δυνατή και με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα εμφανίζεται και εφέτος η Βιγιαρεάλ. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν η Σεβίλλη θα αντέξει την πίεση από το γεγονός ότι πλέον είναι μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Αλλά βέβαια, ουδείς μπορεί να αγνοήσει και την αντίδραση της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είναι ο άνθρωπος που εγκαταλείπει εύκολα τη μάχη.
Ενα πρωτάθλημα που επίσης εξελίσσεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γαλλικό. Η εξαιρετική εφέτος Νις διεκδικεί τον τίτλο κόντρα σε Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν. Η Νις οδηγούσε την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά τρεις ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς την έφεραν ισόβαθμη στην κορυφή με τη Μονακό. Φυσικά, αναμένεται και η αντεπίθεση της –ενισχυμένης με τον Τζούλιαν Ντράξλερ –Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δείχνει σημάδια ανάκαμψης ύστερα από έναν άσχημο πρώτο γύρο. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι είναι τρεις βαθμούς πίσω από Μονακό και Νις, ύστερα από 20 παιχνίδια.

Γιουβέντους σε αμφισβήτηση

Η κυριαρχία της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα φαίνεται ότι αμφισβητείται εφέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι πλέον έναν βαθμό μπροστά από η Ρόμα και τέσσερις από τη Νάπολι, όμως έχει και ένα ματς λιγότερο (με την Κροτόνε στις 8/2 εκτός έδρας). Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηρίζεται το σημερινό παιχνίδι στο Τορίνο με τη δυνατή εφέτος Λάτσιο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στον β’ γύρο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τόσο τη Νάπολι όσο και τη Ρόμα. Η ομάδα, ωστόσο, που έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο εφετινό πρωτάθλημα είναι η Μίλαν, η οποία είναι κοντά στις πρώτες θέσεις και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει την επόμενη περίοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και ακόμα, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την άλλη ομάδα του Σαν Σίρο, την Ιντερ, η οποία προσπαθεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ