Στον 3ο γύρο σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο ΟΠΕΝ της Αυστραλίας. Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 94 στον κόσμο, η οποία πέρυσι είχε προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά, ηττήθηκε από την Κροάτισσα, Μιριάνα Λούτσιτς Μπαρόνι (Νο 79 στην παγκόσμια κατάταξη) με 3-6, 6-2, 6-3 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Σιρίνα Ουίλιαμς έφτασε με χαρακτηριστική άνεση σε νίκη 6-1, 6-3 απέναντι στη συμπατριώτισσά της Νικόλ Γκιμπς. Η κάτοχος 22 grand slam θα αντιμετωπίσει την Μπάρμπορα Στρίτσοβα στον 4ο γύρο.

Την ανωτερότητα της αντιπάλου της, Τζοάνα Κόντα παραδέχτηκε η Καρολίνε Βοζνιάκι, μετά την ήττα με 6-3, 6-1 από τη Βρετανίδα. Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα από τη Σλοβακία (6-2, 6-7) από τη Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα (Νο30).

Δύσκολη πρόκριση του Ναδάλ

Έστω κι αν χρειάστηκε 4 ώρες και 5 λεπτά, αλλά και 5 σετ, ο Ράφα Ναδάλ έκαμψε την αντίσταση του 19χρονου Αλεξάντερ Τσβέρεφ με 4-6, 6-3, 6-7, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο. Σε μία «μάχη» ανάμεσα στην εμπειρία και τη νεανική ορμή, νικητής αναδείχτηκε ο Ισπανός τενίστας χάρη στην πολύ καλή απόδοσή του στα δύο τελευταία σετ.

Ο Γερμανός Νο 24 στην παγκόσμια κατάταξη αποδείχτηκε πολύ δυνατός πνευματικά κόντρα στο Νο9 του παγκόσμιου τένις, αλλά αντιμετωπίζοντας προβλήματα με κράμπες στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ναδάλ. Ο τελευταίος διεκδικεί στη Μελβούρνη τον 15ο τίτλο του σε grand slam.

O πρωταγωνιστής της πρώτης εβδομάδας του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ, Ντένις Ιστομιν, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος άνθρωπος που κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη τα τελευταία 6 χρόνια, απέκλεισε και τον Ισπανό Πάμπλο Καρένο (Νο30), με 6-4, 4-6, 6-4, 4-6, 6-2 .