Ένας Βρετανός εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή σταδίου, το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει αγώνες του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του 40χρονου άτυχου άνδρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Κατάρ, χωρίς όμως να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι το συμβάν σημειώθηκε στο υπό κατασκευή στάδιο «Χαλίφα».

Οι προσπάθειες του Κατάρ να γίνει το πρώτο αραβικό κράτος που θα φιλοξενήσει Μουντιάλ έχουν αμαυρωθεί από κατηγορίες οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για κακομεταχείριση των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναφέρουν ότι αναγκάζονται να ζουν στην αθλιότητα, αφού εργάζονται χωρίς την κατάλληλη πρόσβαση σε νερό και εκτεθειμένοι στον καυτό ήλιο, κάτι βέβαια που διαψεύδει η Ντόχα.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει αγώνα εδώ και τρία χρόνια για να πιέσει FIFA και Κατάρ προς βελτίωση των συνθηκών εργασίας!

Την ίδια ώρα, όμως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία που είναι «βουτηγμένη» σε διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς, δεν δείχνει να συγκινείται ιδιαίτερα για την τύχη των ανθρώπων που εργάζονται για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου.