Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, έπειτα από 5,5 χρόνια. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Ένωση την Πέμπτη και από αύριο αναλαμβάνει την τύχη της ομάδας.

«Δεν επέστρεψα στην ομάδα για να πάρω προσωπική ρεβάνς για τον τρόπο με τον οποίο είχα αποχωρήσει» τόνισε στις πρώτε δηλώσεις του, ενώ συμπλήρωσε ότι «Επέστρεψα γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει. Δεν έχω έρθει ούτε για τα χρήματα ούτε για κάτι άλλο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ διατηρεί δικαίωμα ανανέωσης για ένα χρόνο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια. Ήταν στον πάγκο της ομάδας μας από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2010-11.

Είναι γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1964 στην πόλη Αραάλ της Ανδαλουσίας και έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως αριστερός οπισθοφύλακας στην ομάδα της Σεβίλης (1984-97) αλλά και στην εθνική Ισπανίας με 15 συμμετοχές τη διετία 1988-90 (με δύο αγώνες στο Μουντιάλ του ’90).

Ως προπονητής εργάστηκε αρχικά για μια επταετία (2000-07) στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλης (Sevilla Atletico) και τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε την πρώτη ομάδα στη θέση του Χουάντε Ράμος. Την οδήγησε στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ 2009-10, αλλά τον Μάρτιο του 2010 η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε.

Ακολούθησε η θητεία του στην ΑΕΚ για σχεδόν ένα χρόνο, ενώ μετά την Ελλάδα επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Ρεάλ Σαραγόσα για ενάμιση χρόνο και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ».

Οι πρώτες δηλώσεις του:

«Για εμένα η λέξη ΑΕΚ σημαίνει πάρα πολλά. Δεν επέστρεψα στην ομάδα για να πάρω προσωπική ρεβάνς για τον τρόπο με τον οποίο είχα αποχωρήσει. Όταν έφυγα στην πρώτη μου θητεία είχε ξεκινήσει η πτώση που τελικά έφερε την ομάδα στον υποβιβασμό.

Όμως, η ΑΕΚ απέδειξε πως δεν πεθαίνει ποτέ και αφού έπεσε στην Γ’ Εθνική, αναστήθηκε και τη χρονιά που ανέβηκε και πάλι στην Super League κατέκτησε και πάλι το Κύπελλο. Αν μιλήσουμε για ρεβάνς, θα είναι ρεβάνς όχι για εμένα, αλλά για την ΑΕΚ.

Επέστρεψα γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει. Δεν έχω έρθει ούτε για τα χρήματα ούτε για κάτι άλλο. Αν έχω αγαπήσει δύο ομάδες στη ζωή μου, αυτές είναι η Σεβίλλη, όπου έζησα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου και η δεύτερη είναι η ΑΕΚ με την οποία έχω ζήσει πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Και τώρα δουλειά! Προτιμώ τα έργα και όχι τα λόγια».