Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στη σερβική Νόβι Παζάρ, επιβλήθηκε όμως με 3-2 στη ρεβάνς της Πυλαίας και με δύο νίκες (3-1 το πρώτο παιχνίδι) προκρίθηκε στους «16» του CEV Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Τουρ.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε δύο σετ για την πρόκριση, αλλά είδε την αντίπαλό του να παίρνει το προβάδισμα με 2-1 και 24-23, 25-24 στο τέταρτο σετ, απειλώντας τον «Δικέφαλο» άμεσα με ήττα και την πρόκριση να κρίνεται στο «χρυσό σετ».

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τις λύσεις, με την είσοδο του Τερζή στην πάσα να αλλάζει το παιχνίδι. Με άμυνες του Γκαρά, δύο επιθέσεις του Ντάντε κι ένα μπλοκ από Ανδρεάδη, Τερζή πήραν το 4ο σετ 28-26, ισοφάρισαν και εξασφάλισαν την πρόκριση.

«Δεν μπήκαμε δυνατά στον αγώνα και μετά πιεστήκαμε. Είχαμε άγχος στην αρχή, αλλά έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, που ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Η Νόβι έπαιξε ελεύθερα, έβγαλε όρεξη και πάθος. Εμείς είχαμε το «πρέπει» κι αυτό μας φόρτωσε αρνητικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρ. Είναι μία παραδοσιακή δύναμη, αλλά για την ώρα έχουμε άλλες δύσκολες υποχρεώσεις», σχολίασε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο Θανάσης Τερζής δήλωσε: «Αιφνιδιαστήκαμε στο πρώτο σετ, αλλά φτιάξαμε το ρυθμό μας όταν έπρεπε και πήραμε δίκαια την πρόκριση. Η ομάδα μας έχει έμπειρους αθλητές. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρ. Την αντιμετωπίσαμε και πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν έρθει η ώρα θα την αντιμετωπίσουμε».

Τα σετ: 18-25, 25-17, 20-25, 28-26, 18-16