Αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη αποστολή της προπονητικής καριέρας του βρίσκεται ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης. Επειτα από έντεκα χρόνια στους πάγκους του ΑΠΟΕΛ, της Λάρισας, του Ηρακλή, της Ξάνθης, του Πλατανιά, του Εργοτέλη και του Πανιωνίου, ο εβρίτης τεχνικός παρέλαβε τα ηνία της ομάδας με την οποία διέπρεψε ως παίκτης στο διάστημα 1992-1997 πραγματοποιώντας 166 επίσημες συμμετοχές. Δύο πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και μια σπουδαία πορεία μέχρι τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το ’96 είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός του ποδοσφαιριστή Ουζουνίδη με το Τριφύλλι.
Τα χρόνια όμως πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτε πια εκείνη την εκπληκτική ομάδα των 90s. Η σημερινή πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα σκληρή για τους Πράσινους που αφενός μεν παραμένουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα οικονομικά της ΠΑΕ, αφετέρου δε έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα εντός και πέριξ του ποδοσφαιρικού τμήματος, απόρροια των στρατηγικών λαθών που έγιναν την τελευταία διετία από τη διοίκηση Αλαφούζου.
Η πρόσληψη και η εν λευκώ παράδοση της ομάδας στις ορέξεις του ιταλού προπονητή κ. Αντρέα Στραματσόνι οδήγησε εν πολλοίς στο χάος που παρέλαβε πριν από 45 ημέρες ο κ. Ουζουνίδης, ο οποίος πλέον προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα σύνολο απείθαρχο (εντός και εκτός γηπέδου), ευάλωτο στους τραυματισμούς, δίχως καλή φυσική κατάσταση και με καταρρακωμένη ψυχολογία από τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Στο πρώτο δύσκολο και απαιτητικό τεστ που έδωσε στο ντεμπούτο του στις 4 Δεκεμβρίου, πέρασε τις εξετάσεις νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Η συνέχεια ωστόσο αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερη καθώς οι παιδικές ασθένειες των Πρασίνων δεν γιατρεύτηκαν όπως φάνηκε στις ήττες από τη Θέλτα και τον Πλατανιά, στην ισοπαλία με τη Λάρισα, ακόμη και στην αγχωτική επικράτηση επί του Απόλλωνα για το Κύπελλο.
Ο κ. Ουζουνίδης εντόπισε από νωρίς τις ανορθογραφίες και τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού. Προσπαθεί καθημερινά να βελτιώσει την ομάδα σε όσους τομείς χωλαίνει αλλά επί του παρόντος αδυνατεί να αλλάξει δραστικά την εικόνα της που παραμένει προβληματική, ασταθής και με αυξομειώσεις στην απόδοση. Και όλα αυτά εν μέσω έντονης αμφισβήτησης και απογοήτευσης από την πλευρά των οπαδών, των οποίων η υπομονή και οι αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί με αποτέλεσμα να βάλλουν επί δικαίους και αδίκους.
Υπό αυτές τις συνθήκες το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ αποτελεί μια καλή ευκαιρία προκειμένου να μπορέσει ο νέος Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη να ανακτήσει μέσω μιας νίκης (ενδεχομένως και μιας καλής εμφάνισης, που πάντως αγνοείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο!) τη χαμένη αυτοπεποίθησή του αλλά και να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την εξέδρα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ