Ασφαλώς και δεν συνιστά εύκολη υπόθεση για έναν επαγγελματία προπονητή ο οποίος γνωρίζει ότι είναι πλέον προσωρινός να μεταβαίνει με την ίδια όρεξη στον χώρο εργασίας του προκειμένου να παραγάγει ποδοσφαιρικό έργο. Ωστόσο ο κ. Ζοζέ Μοράις δεν μπορεί να πράξει και διαφορετικά. Ουδείς του έχει πει ανοιχτά ότι έχει παρθεί απόφαση απομάκρυνσής του από την ΑΕΚ.
Το έχει αντιληφθεί μεν, όμως από επίσημα χείλη δεν έχει ακούσει ούτε έναν υπαινιγμό ότι εδώ και κάμποσες ημέρες λειτουργεί ως υπηρεσιακός. Η Ενωση μεταβαίνει στη Λεωφόρο με τον Πορτογάλο παραμένοντα στη θέση του προπονητή. Οχι όμως επειδή του έχει δοθεί πίστωση χρόνου αλλά διότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη να κερδίσει τέτοιον προκειμένου να οδηγηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια στον επόμενο που θα καθήσει στον πάγκο της. Κατάσταση μπερδεμένη έτσι κι αλλιώς.
Ο κ. Μοράις ήδη εδώ και καιρό παρουσιάζεται πιεσμένος και μπλεγμένος. Πολύ περισσότερο μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης για το Πρωτάθλημα. Προφανώς και έχει αντιληφθεί ότι μένει ώσπου να φύγει. Το συζητά με τους συνεργάτες του σε καθημερινή βάση. Αν η ΑΕΚ πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι θα κερδίσει χρόνο ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα θα δώσει και τον απαιτούμενο στην αναζήτηση που κάνει η διοίκηση της ομάδας για την καλύτερη δυνατή επιλογή ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του.
Αν όχι, τότε πιθανότατα θα υποχρεώσει την ΑΕΚ να βρει μια άλλη προσωρινή λύση για τον πάγκο, να φέρει κάποιον που θα έχει τη διάθεση και την επιθυμία να εργαστεί ως το ερχόμενο καλοκαίρι ως προσωρινός. Μέσα από τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το μέλλον του, ο κ. Μοράις καλείται να προετοιμάσει την ομάδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να επιλέξει το κατάλληλο σχήμα, μετρώντας ήδη τρία σερί στραβά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα. Και τα προβλήματα δεν εκλείπουν καθώς, ειδικά για την κιτρινόμαυρη άμυνα, προκύπτουν σημαντικές απουσίες.
Ο Ουκρανός Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι τέθηκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ο νεοαποκτηθείς Ογκνιεν Βράνιες επίσης λόγω της αποβολής του στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα, ενώ ο Ανταμ Τζανετόπουλος παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Ηρακλή.
Μοιραία, η ΑΕΚ έμεινε με δύο στόπερ, τον Δημήτρη Κολοβέτσιο και τον Βασίλη Λαμπρόπουλου, παίκτες οι οποίοι πολλές φορές τίθενται στο περιθώριο για χάρη των ξένων αλλά που εν τέλει δίνουν (και λόγω συγκυριών) το «παρών» ως δίδυμο σε μεγάλα ντέρμπι. Η Ενωση αναμένεται να παραταχθεί με διάταξη 4-2-3-1 και τη βασική ενδεκάδα της να αποτελούν οι Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πατίτο, Πέκχαρτ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ