«Οποιος δεν πρέπει να φοβάται, δεν φοβάται», είχε δηλώσει, προχθές, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε δημοσιογράφο, μετά τον αγώνα του τσάμπιονς λιγκ με τη Ντόρτμουντ, που του ζήτησε διευκρινίσεις για το σκάνδαλο των «Football Leaks», στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν δείχνει να ανησυχεί για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής ύψους 150 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ο διεθνής επιθετικός κατηγορείται για μεταφορά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ένα φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, εισοδήματος 150 εκ. ευρώ από τα δικαιώματα της εικόνας του, θέμα το οποίο ερευνάται για την περίοδο 2011-13. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ο Ρονάλντο έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη φορολογική δήλωσή του.

Συγκεκριμένα η εταιρεία που τον εκπροσωπεί παρουσίασε στοιχεία, τα οποία αναφέρουν ότι το 2015 δήλωσε εισόδημα 227.3 εκατ. ευρώ (!), ενώ η συγκεκριμένη φορολογική δήλωση έχει κατατεθεί και στις ισπανικές αρχές. Το έγγραφο αποδεικνύει πως ο Ρονάλντο δήλωσε εισοδήματα 23.5 εκατ. ευρω εντός Ισπανίας και άλλα 203.7 εκατ. ευρώ, που τα κέρδισε από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του.

«Ο παίκτης γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία από την αρχή της καριέρας του σε όσες χώρες έχει εργαστεί και ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τις αρχές. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν αποδείξεις ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι εκπρόσωποί του συνεργάζονται με τις αρχές στο πνεύμα της διαφάνειας και της νομιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που εκπροσωπεί τον 31χρονο σούπερ σταρ.