Με γκολ του Λουντ στο 69ο λεπτό ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους 18 βαθμούς, επτά λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει τη Δευτέρα στο «Καυτανζόγλειο». Ο «Δικέφαλος», αντίθετα, έχασε για τρίτο συνεχή αγώνα στο πρωτάθλημα, έμεινε στους 11 βαθμούς και ο τίτλος ξεμάκρυνε πολύ νωρίς, για άλλη μια χρονιά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα που έχουν δει ποτέ οι φίλοι των δύο ομάδων. Χωρίς ρυθμό, χωρίς πάθος και φαντασία, οι δύο τερματοφύλακες ήρθαν ουσιαστικά σε επαφή με την μπάλα μόλις από μία φορά ο καθένας.

Στο 17ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς, που έπιασε στην κίνηση ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος με σωστή αντίδραση πέταξε την μπάλα κόρνερ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 42΄, όταν ο Γουακάσο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπρίκιτς, που είχε καλή τοποθέτηση.

Στα αξιοσημείωτα αυτού του διαστήματος το… πατινάζ που έκαναν οι παίκτες στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς πολλοί από αυτούς γλιστρούσαν και αναγκάστηκαν να αλλάξουν παπούτσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλύτερος, η μπάλα άλλαζε περιοχή αρκετά γρήγορα, αλλά και πάλι οι αντίπαλοι υστερούσαν στη δημιουργία. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να κάνει διορθωτικές αλλαγές περνώντας Λέτο και Μπουμάλ αντί των Ιμπάρμπο και Γουακάσο που πέρασαν απαρατήρητοι, ο Ίβιτς τον μιμήθηκε περνώντας τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάκχοφ.

Αφού η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει με αξιώσεις στην περιοχή για τον Μπεργκ, τη λύση για την ομάδα του έδωσε τελικά ο Λουντ έξω από αυτή. Στο 69ο λεπτό ο Φινλανδός έπιασε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα και έστειλε την μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Μπρίκιτς, ο οποίος έκανε κάκιστη εκτίμηση μένοντας όρθιος!

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Κίτρινες: Κουλιμπαλί, Λέτο, Μολέδο – Λέοβατς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Γουακάσο (62΄ Μπουμάλ), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (62΄ Λέτο), Μπεργκ (89΄ Ρέις)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κρέσπο, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51΄ Μαλεζάς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (65΄ Μπίσεσβαρ), Κάνιας, Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80΄ Αθανασιάδης)

Ένα εύκολο μεσημέρι πέρασε στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 4-0 στον πρώτο αγώνα της Κυριακής στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας ο Ατρόμητος απέδρασε με το «διπλό» από τη Λάρισα, νικώντας την με 2-1 και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Ξάνθη ήταν εντυπωσιακή για ένα ημίχρονο και «καθάρισε» από νωρίς τον Αστέρα Τρίπολης με τελικό σκορ 3-1.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα παίξει στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή και θέλει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1
80΄ Μανούσος – 27΄ Μπεν

Βέροια-Παναιτωλικός 1-1
30΄ Σαρπόνγκ – 3΄ Μάκος

Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1
74΄ Τουράμ – 14΄ Λαμπρόπουλος

ΚΥΡΙΑΚΗ
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0
48΄,74΄ Ιντέγε, 69΄ Μιλιβόγεβιτς, 71΄ Φορτούνης

ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-2
47΄ Μαρουκάκης – 45΄ Λημνιός, 56΄ Λε Ταλέκ

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 3-1
2΄ Βασιλακάκης, 14΄ Γιουνές, 31΄ Λάζιτς – 53΄ Ιωαννίδης

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα Καυτανζόγλειο Στάδιο
=