Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, αποφασισμένοι να αντέξουν την δυνατή βροχή, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της Σαπεκοένσε, που αφανίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα, κοντά στο Μεντεγίν.

Η «Arena Conda» άρχισε να γεμίσει τις πρώτες πρωινές ώρες, από φιλάθλους, που κρατούσαν στα χέρια τους λουλούδια και αναμμένα κεριά, για την ομαδική κηδεία. Στεφάνια από λουλούδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ άλλα σχημάτιζαν μία μεγάλη ασπίδα, όπου τοποθετήθηκαν τα φέρετρα των θυμάτων, που έφτασαν με τρία αεροσκάφη της στρατιωτικής αεροπορίας της Βραζιλίας.

Οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν ότι στις εξέδρες βρέθηκαν περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι και σχεδόν 2.000 στον αγωνιστικό χώρο από συγγενείς και φίλους των θυμάτων.

Για την περίσταση, οι τοπικές αρχές είχαν φροντίσει για την παρουσία 121 ψυχολόγων, 115 γιατροί, 121 ιατρικών βοηθών, 68 νοσηλευτών και πέντε ψυχιάτρων.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας για 16 από τους 19 παίκτες (οι οικογένειες των άλλων θυμάτων προτιμούσαν ιδιωτικές κηδείες) υπήρχε ένα μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου και του προέδρου ο Μισέλ Τέμερ, που επικρίθηκε δριμύτατα για την επιλογή του να μην είναι παρών στην Σαπέκο.