Η Θύρα 13 δεν θα βρεθεί στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπως γνωστοποίησε μέσω καυστικής ανακοίονωσης που εξέδωσε, την επομένη από τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ.

Παράλληλα ζητάει από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο να σταματήσει να είναι ο οικονομικός διαχειριστής της ΠΑΕ!

Η ανακοίνωση:

«Ποδοσφαιριστές
Απαθείς
Νοοτροπία
Απαράδεκτη
Θίασος
Ηττοπαθής
Νεοπαραγοντίσκοι
Ανίκανοι
Ιδιοκτήτης
Κατώτερος προσδοκιών
Ομάδα
Συνονθύλευμα

Αυτός είναι, δυστυχώς, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός που παρουσιάζεται στα μάτια μας, ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Ένας Παναθηναϊκός που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που φαντάζονται και επιθυμούν τα εκατομμύρια των φίλων του. Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός που νοσεί σε όλα τα επίπεδα. Η μεγαλύτερη, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη για αυτό το χάλι ανήκει στον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο. Αυτός διοικεί, αυτός κυρίως φταίει για την κατρακύλα της ομάδας.

Έχεις ακούσει πολλά μπράβο, Γιάννη, για την απόφαση σου να βγεις μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή του Συλλόγου. Έχεις κάνει αποδεδειγμένα οικονομικές θυσίες για την επιστροφή στην κανονικότητα και την σταδιακή βελτίωση του έμψυχου δυναμικού. Απολάμβανες την υπομονή και την ανεκτικότητα του κόσμου, ώστε να μάθεις να λειτουργείς σε ένα περιβάλλον άγνωστο σε σένα. Έκανες θυσίες για να πολεμήσεις την παράγκα-μαφία που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο… Όλα αυτά, όμως, αναιρούνται από τον εσφαλμένο τρόπο που διοικείς τα δύο τελευταία χρόνια, όταν και κάναμε ξεκάθαρη την απαίτησή μας για επιστροφή στους τίτλους. Τα λάθη στα οποία υποπίπτεις είναι τραγικά, επαναλαμβανόμενα και πολλές φορές, εμμονικά. Λάθη τα οποία δεν επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να λειτουργεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Επιλογές συνεργατών άσχετων με το ποδόσφαιρο και ανίκανων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου. Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που περνάει και στο αγωνιστικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι παίκτες και ο προπονητής να μην γνωρίζουν ουσιαστικά σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Να μην ξέρουν τι σημαίνει να χάνει ο Παναθηναϊκός!!! Παρατηρούμε μία ομάδα να μη λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική, εξ ου και η απέχθεια που προκαλεί στο φίλαθλο κόσμο της. Βλέπουμε ένα τσούρμο καλομαθημένων παικτών, να μην μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο. Μία διοίκηση ανήμπορη να προσφέρει όραμα και ελπίδα στους φιλάθλους…

Σταμάτα πια, Γιάννη Αλαφούζο, να είσαι οικονομικός διαχειριστής της ΠΑΕ. Μπορείς να διαχειριστείς το μέγεθος του Παναθηναϊκού;;; Μπορείς να φέρεις την ομάδα εκεί που προστάζει η ιστορία, το μεγαλείο και ο κόσμος της;;; Ήρθε η ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να πάρεις γενναίες αποφάσεις. Η επιδερμική αντιμετώπιση των προβλημάτων και το υπερβολικό χάιδεμα ομάδας και συνεργατών δεν οδηγεί πουθενά. Όσο επιτρέπεις να διοικούν τον Παναθηναϊκό άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για τη θέση τους, το μισθό τους και την προσωπική τους προβολή, τόσο θα μικραίνει ο Σύλλογος. Δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό καμία Μπαλωμένου, κανένας Σωπήλης, κανένας Παναγιωτίδης. Δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό, άτομα που εκμεταλλεύονται τη φιλία τους μαζί σου, και παρόλο που είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι, παραμένουν στη θέση τους (αλήθεια, πόσες θλάσεις και υποτροπές πρέπει να πάθουν οι ποδοσφαιριστές, για να αντιληφθείς πως το ιατρικό τιμ απλά δεν κάνει. Για το Metropolitan μπορεί να είναι καλοί, για τον Παναθηναϊκό μας, όχι!!!). Δεν έχουν, επίσης, θέση στον Παναθηναϊκό μαθητευόμενοι προπονητές, μισθοφόροι παίκτες, και γενικά όσοι στερούνται ποδοσφαιρικό εγωισμό και νοοτροπία νικητή. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι είναι λιγόψυχοι στο γήπεδο, αλλά ξέρουν να ορθώνουν ανάστημα όταν πρόκειται για την τσέπη τους. Ξεφτιλισμένοι… Κανένας προπονητής δεν πρόκειται να στεριώσει, κανένας παίκτης δεν πρόκειται να διακριθεί, άμα δεν θωρακιστούν από ανθρώπους που να έχουν αντίληψη της Παναθηναϊκής πραγματικότητας, και βέβαια, να είναι γνώστες του αντικειμένου…. Γιάννη Αλαφούζο, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να επανέλθει στον πρωταθλητισμό, όσο αυτοί που τον περιστοιχίζουν δεν διέπονται από νοοτροπία πρωταθλητισμού. Αν αγαπάς τον Παναθηναϊκό, Γιάννη Αλαφούζο, και πονάς τα λεφτά που έχεις επενδύσει τα χρόνια της ενασχόλησής σου, ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΧΘΕΣ!!! Ειδάλλως…

Υ.Γ. Η Θύρα 13 ανακοινώνει την απόφασή της να απέχει από τον αγώνα της Κυριακής με τον μπάοκ, σαν ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης σε αυτά που συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομάδα. Καλούμε, λοιπόν, τα μέλη μας να μην παρευρεθούν στο ιστορικό μας πέταλο, και προτρέπουμε τους φιλάθλους που θα αποφασίσουν να πάνε στις άλλες θύρες, να ελέγξουν την οργή τους και να μην προβούν σε ακραίες κινήσεις που θα ζημιώσουν τους ίδιους, και θα βάλουν σε επιπρόσθετο κίνδυνο το μέλλον της ομάδας μας. Εξάλλου, η αντίδραση δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου…»