Η Ατλέτικο Νασιονάλ κατέθεσε πρόταση στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής να απονείμει τιμής ένεκεν το τρόπαιο του Copa Sudamericana στη Σαπεκοένσε, η οποία ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κολομβιανή ομάδα, που επρόκειτο να φιλοξενήσει τους Βραζιλιάνους στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, ζήτησε από τη CONMEBOL να ματαιώσει τους δύο προγραμματισμένους αγώνες και να ανακηρύξει νικήτρια της διοργάνωσης τη Σαπεκοένσε.

Στο μεταξύ, φίλαθλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ απευθύνουν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης κάλεσμα να συγκεντρωθεί ο κόσμος στο στάδιο του Μεντεγίν, την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο πρώτος τελικός, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα αδικοχαμένα μέλη της Σαπεκοένσε.

Τα ονόματα των έξι διασωθέντων

Στο μεταξύ, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσημα τα ονόματα των έξι επιζώντων από το δυστύχημα. Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές, Αλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο La Ceja, Τζάκσον Ραγκναρ Φόλμαν που νοσηλεύεται στο ίδρυμα San Vicente και τον Χίλιο Ερμίτο Ζαμπιερ.

Της συντριβής διεσώθησαν επίσης, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Ερβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Βαλμορμπίδα, με τους πρώτους δύο να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Somer Rionegro και τον τρίτο στο La Ceja.