Θρήνος στην πόλη Σαπέκο της Βραζιλίας, έδρα της ομάδας Σαπεκοένσε που επέβαινε στο αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη τα ξημερώματα στην Κολομβία. Μόλις τρεις από τους ποδοσφαιριστές της αποστολής διασώθηκαν.

Ο αντιπρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας Ιβάν Τότσο έκανε μια σύντομη δήλωση στην τηλεόραση: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κλαίνε στην πόλη μας, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε αυτό, γιατί η Σαπεκοένσε είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τη χαρά στην πόλη μας».

Ο αμυντικός Αλαν Ρούσελ, ήταν ο πρώτος από τους ποδοσφαιριστές που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, τραυματισμένος και σε κατάσταση σοκ, ενώ ανάμεσα στους διασωθέντες είναι οι τερματοφύλακες Φόλμαν και Ντανίλο. Όπως ανέφερε η τηλεόραση της Κολομβίας, ο Ρούσελ, παρά το σοκ, ζήτησε να κρατήσει το γαμήλιο δαχτυλίδι του και να δει την οικογένειά του.

Η Σαπεκοένσε ιδρύθηκε το 1973, ενώ προήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας το 2014.

Την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στην ένατη θέση.

Κατάφερε και έφτασε στον τελικό του Copa Sudamiricana, την περασμένη εβδομάδα μετά από μια νίκη εναντίον της Σαν Λορέντσο (πρωταθλήτρια το 2014) από την Αργεντινή, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε την Ιντερπεντιέντε (με το ρεκόρ τίτλων στο Libertadores).

Στο Μεντεγίν θα έδινε τον πρώτο από τους δύο αγώνες του τελικού της διοργάνωσης με αντίπαλο την Νασιονάλ. Ο νικητής αποκτά αυτομάτως δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Copa Libertadores.

Εχει έδρα την πόλη Σαπέκο, στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα. Είναι ο 21ος μεγαλύτερος σύλλογος της Βραζιλίας από την άποψη των εσόδων, με 46 εκατ. ρεάλ (10,9 εκατ. ευρώ).