Η Euroleague ανακοίνωσε την Τετάρτη πως το Βελιγράδι θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Φάιναλ-4 της διοργάνωσης τη σεζόν 2017-18.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Φάιναλ-4 θα διεξαχθεί στην Σερβία και γενικότερα σε χώρα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Ο Μπερτομέου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εδώ, γιατί έχουμε να αποκαλύψουμε ένα μυστικό. Είναι χαρά μας να ανακοινώσουμε πως το Final Four του 2018 θα γίνει στο Βελιγράδι και είμαστε περήφανοι που το γνωστοποιούμε αυτό. Όλα χρειάζονται το σωστό χρόνο και τους σωστούς συνεργάτες. Και το 2018 είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτο το εγχείρημα, για διαφορετικούς λόγους. Θέλω να πω ότι ήμασταν υπό καλή πίεση όλον αυτό τον καιρό. Πίσω στο 2002, ήταν η πρώτη φορά που ο Βλάντο Στάνκοβιτς μου επεσήμανε το Βελιγράδι σαν προορισμό.

Η τελευταία ήταν πριν λίγες εβδομάδες, όταν μου το είπε ο Μίλος Τεόντοσιτς. Από τότε, πολλοί είναι αυτοί που έχουν έρθει κι επιμένουν να φέρουμε το Final Four στο Βελιγράδι, επειδή έχετε τόσους εκπροσώπους του μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Οι φίλαθλοι εδώ ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ με το ίδιο πάθος που πηγάζει μέσα από κάθε Final Four, κάνοντας το Βελιγράδι και αυτή τη διοργάνωση τον τέλειο συνδυασμό. Ο καθένας που αγαπάει το μπάσκετ ανυπομονεί με μεγάλη προσδοκία το Final Four του 2018».

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος του Βελιγραδίου ανέφερε: «Πιθανότατα είμαι ο πιο περήφανος δήμαρχος σε όλη την Ευρώπη, επειδή όλα τα μάτια του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν στραφεί στο Βελιγράδι τώρα. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες το 2018 θα «παλέψουν» για τον ευρωπαϊκό τίτλο εδώ στο Βελιγράδι. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική μας, στο στόχο μας και στην υπόσχεσή μας να κάνουμε το Βελιγράδι πρωτεύουσα των σπορ στην Ευρώπη. Πολλοί προσπάθησαν πριν από εμάς, αλλά επιτέλους καταφέραμε να φέρουμε το Final Four της Ευρωλίγκας εδώ, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς».