Επιβάλλοντας το ρυθμό του σχεδόν από την αρχή της αναμέτρησης και δείχνοντας καλύτερα αντανακλαστικά από τον αντίπαλό του, μετά από ένα συνολικά μέτριο ως κακό (κατά διαστήματα) παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόψε στο Αλεξάνδρειο, στο ντέρμπι της 3η αγωνιστικής της Α1, επί του Αρη με 66-62.

Σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες , με τους νικητές να έχουν 17/31 βολές, 14/27 δίποντα και 7/20 τρίποντα και τον Αρη να έχει, αντίστοιχα, 15/23 βολές, 13/29 δίποντα, 7/30 τρίποντα. Ξεχώρισαν για τους «ασπρόμαυρους» οι Ντάριλ Μπράιαντ (14π., 3ασ), Λίνος Χρυσικόπουλος (9π., 7 ριμπ., 4 κλ), ενώ για τον Αρη ο Γουίλ Κάμιννγκς (13π., 6 ριμπ, 4 ασίστ.).

***Με τρίποντο του Έρικ Γκριν 1:03΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός γλίτωσε τη… συγκοπή στη Λευκάδα παίρνοντας τη νίκη με 95-94 απέναντι στην εκπληκτική Δόξα, που παραλίγο να δημιουργήσει την έκπληξη της χρονιάς, αν όχι της δεκαετίας.

Οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονταν από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τις μεγάλες σε έκταση νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αναντολού Εφές, ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας χτίσει διαφορά 16 πόντων από την αντίπαλό τους, όμως 1:22΄΄ πριν το τέλος βρέθηκαν να χάνουν με πέντε (89-94)!

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου πίστεψαν πως είχαν «σκοτώσει» ένα «θηρίο» ακόμη μεγαλύτερο από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο είχαν νικήσει στην πρεμιέρα, δεν υπολόγισαν στο «κρύο αίμα» του Αμερικανού γκαρντ και τιμωρήθηκαν χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το σκορ, η ατσάλινη άμυνα της πειραϊκής ομάδας σήμερα ήταν… ανέκδοτο. Ο Γουέλς τη φόρτωσε με 27 πόντους σκοράροντας με κάθε τρόπο και με κάθε αντίπαλο απέναντί του, ο Ντόμπλας πρόσθεσε άλλους 16 και οι Τσαλδάρης, Σκοτ από 15 έκαστος, με το σκορ της τελευταίας περιόδου να είναι 29-14 για τους γηπεδούχους!

Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, εκτός του καθοριστικού Γκριν (13 πόντοι) ο Σπανούλης έκανε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση φτάνοντας στο «νταμπλ – νταμπλ» (19 πόντοι, 11 ασίστ) και ο Λοτζέσκι πρόσφερε λύσεις στην επίθεση σημειώνοντας 16 πόντους.