Αμφιλεγόμενο πρόσωπο ο Στέφανος Αθανασιάδης. Σαν γάντι ταιριαστός με την ψυχολογία της Τούμπας που τόσο μοναδικά ευμετάβλητη είναι. Προσφάτως, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι ήταν λάθος το ότι δεν ενέκρινε την πώλησή του σε περιόδους που είχε την ευχέρεια να το πράξει, σκεπτόμενος οπαδικά. «Ο Στέφανος είναι παιδί δικό μας κι εγώ πρωτίστως σκέφτομαι ως ΠΑΟΚτζής» είπε. Κάπως έτσι τον αντιμετωπίζει χρόνια τώρα και η εξέδρα. Μία κρύο και μία ζέστη, ένα συνεχές σκωτσέζικο ντους το οποίο ο ίδιος βοηθά να έχει διαχρονικότητα με τις κατά καιρούς αφορμές που δίνει, σε μια πόλη που σε οπαδικό επίπεδο ίπταται μόνιμα στα όρια της υπερβολής. Αυτόν όμως διαθέτει η ομάδα ως κορυφαίο επιθετικό όπλο και άλλον πιο αποτελεσματικό από τον Αθανασιάδη δεν έχει. Και σε αυτόν εν πολλοίς στηρίζει τις ελπίδες της να βρει γκολ στο αποψινό ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», απέναντι σε μια ομάδα (Ολυμπιακός) που πετάει φλόγες στην έδρα της και διανύει περίοδο εκρηκτικής αγωνιστικής ανόδου.
Αν ο Κλάους τα καταφέρει και ο ΠΑΟΚ πάρει αποτέλεσμα, θα είναι ήρωας και στην επιστροφή θα τον σηκώσουν στα χέρια. Αν η ομάδα ηττηθεί, θα είναι ο πρώτος που θα δεχθεί τους λίθους των αναμάρτητων. Εχει μάθει να ζει με αυτό και πλέον, στα 28 του, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι αρκετά ψύχραιμος για να αντιλαμβάνεται ότι η κάθε επόμενη μέρα στην Τούμπα θα είναι ίδια με κάποια από τις προηγούμενες: από την απαξίωση στην αποθέωση και τούμπαλιν. Περισσότερα ματς από αυτόν απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχει δώσει κανείς εξ όσων θα βρίσκονται απόψε στην αρχική ενδεκάδα ή στον πάγκο του Δικεφάλου.
Ούτε βέβαια υπάρχει κάποιος εκ των υπαρχόντων στο ρόστερ της ομάδας που να έχει σκοράρει περισσότερα από τα πέντε τέρματα που έχει πετύχει ο Κλάους σε ματς με τους Ερυθρόλευκους. Και μάλιστα όλα με σημασία, ακόμη και εκείνο της 2ας Απριλίου 2014, όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου χάρη στο εκτός έδρας τέρμα του αρχηγού. Ο οποίος παρεμπιπτόντως πέτυχε και το 1-0 στη ρεβάνς (16.4.2014) της Τούμπας. Στην έδρα του Ολυμπιακού, ο Κλάους είχε σκοράρει επίσης στις 3.12.2014, στο νικηφόρο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ