Κόντρα σε μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες –σε όλες τις θέσεις –του πρωταθλήματος, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα.
Ο Ταρίκ Ελιουνούσι, κορυφαίος (μαζί με τον Φορτούνη) στο πρόσφατο παιχνίδι με την Αστάνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για τον Πάουλο Μπέντο στο ντέρμπι.
Πολύ απλά διότι ο νορβηγός μέσος είναι ιδανικός στο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία, διαθέτοντας και εξαιρετική τεχνική ικανότητα, αλλά όπως αποδεικνύεται και εκτελεστική.
Είναι αλήθεια ότι το πρώτο πράγμα που ψάχνει στο γήπεδο ο 28χρονος μέσος είναι η πάσα και είναι αυτός που κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του, όπως συνέβη κόντρα στην Αστάνα με τον Σεμπά, τον οποίο έβγαλε σε θέση βολής ο Νορβηγός και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.
Η ταχύτητα του Ελιουνούσι είναι σαφώς ένα από τα σημαντικά του προσόντα, όμως ίσως το πιο κομβικό είναι ο τρόπος με τον οποίο «βλέπει» γήπεδο και ανοίγει το παιχνίδι της ομάδας του.
Ιδιαίτερα μάλιστα σε μεγάλα γήπεδα, όπως του Ολυμπιακού, ο μαροκινής καταγωγής άσος είναι ιδανικός για την παραγωγή παιχνιδιού.
Κάτι που θα χρειαστεί πάρα πολύ ο Ολυμπιακός στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ομάδα που έχει την ικανότητα να κλείνει πολύ καλά πίσω της τους διαδρόμους και να μην αφήνει κενά, γι’ αυτό άλλωστε και δέχεται πολύ δύσκολα γκολ στο πρωτάθλημα (με μόλις δύο σε πέντε αγώνες έχει την καλύτερη άμυνα στην ελληνική λίγκα μαζί με τον Παναιτωλικό).
Το άλλο πλεονέκτημα του Ελιουνούσι είναι ότι μπορεί να παίζει άνετα παρέα με τον Κώστα Φορτούνη, καθώς δεν «μπλοκάρει» το παιχνίδι του διεθνούς έλληνα άσου, αντίθετα συμπληρώνει άψογα ο ένας τον άλλον, μαζεύοντας παράλληλα (οι δυο τους) κάθε πιθανή μπαλιά από την οποία μπορεί να ξεκινήσει μια δημιουργική αντεπίθεση.
Την ώρα που ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να χτυπήσει με τους γρήγορους πλάγιους που διαθέτει τα μετόπισθεν των πρωταθλητών (στα οποία έχουν σοβαρά θέματα, ιδιαίτερα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο), ο Πάουλο Μπέντο μπορεί να απαντήσει με κόντρα επιθέσεις στις οποίες κύριοι εκφραστές τους θα είναι φυσικά ο Ελιουνούσι με τον Φορτούνη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ