Πρώτο σερβίς στην Α1 Ανδρών για την περίοδο 2016-2017 το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και μάλιστα με ένα από τα κλασικά ντέρμπι των τελευταίων ετών, καθώς ο Φοίνικας περιμένει στη Σύρο την Κηφισιά, της οποίας στέρησε πέρυσι τη συμμετοχή στον τελικό. Το πρωτάθλημα ξεκινά λοιπόν, οι «μονομάχοι» είναι έτοιμοι και δεν απομένει παρά να φανεί ποιος σύλλογος δούλεψε καλύτερα στον προγραμματισμό του.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έχασε την κουβανική δύναμη πυρός του (Σεπέδα, Χιμένες), επανέφερε τον Γκόμες που όμως τραυματίστηκε και θα μείνει περίπου 1,5 μήνα εκτός, ενώ έκανε το «colpo grosso» αποκτώντας τον 36χρονο πλέον, αλλά πλήρη ποιότητας και εμπειρίας, Ντάντε Αμαράλ, προσδοκώντας ότι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας θα κάνει τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, επένδυσε στον Αγκάμεζ, ο οποίος επιστρέφει στην Α1 ύστερα από έξι χρόνια για να κάνει τη διαφορά, ενίσχυσε τα «τεσσάρια» του επαναπατρίζοντας τον Φράγκο και αποκτώντας τον Σέρβο διεθνή Τσούπκοβιτς, ενώ θωράκισε την πίσω ζώνη με την επιστροφή του Στεφάνου.

Πολύ καλές κινήσεις έκανε επίσης ο Παναθηναϊκός, προεξαρχούσης της απόκτησης του ταλαντούχου 18χρονου Κουβανού ακραίου Μελγαρέχο. Οι «πράσινοι» έχουν φέτος τέσσερις ξένους, ο Τσίροβιτς αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη και στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα.

Ο Φοίνικας, που έφτασε πέρυσι στον τελικό κατακτώντας τη δεύτερη θέση, άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα και έφερε στη θέση του Ντόκιτς τον Μρντακ με την ελπίδα να αποδειχθεί τουλάχιστον ισάξιος διαγώνιος, ενώ η Κηφισιά πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Γιορντάνοφ, ο οποίος, αν είναι απολύτως καλά, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Από εκεί και ύστερα, οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, με τους Ηρακλή Χαλκίδας και Κύζικο να συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην ανώτατη κατηγορία, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να παραμείνουν σε αυτή και από εκεί και ύστερα, ό,τι ήθελε προκύψει.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/2016
«Δ. Βικέλας» 18:00 Φοίνικας Σύρου-ΑΟΠ Κηφισιάς (Γεωργουλέας, Μουλά Λ.)
Μίκρα 18:00 Ηρακλής-Ορεστιάδα (Γεωργιάδης, Δανιηλίδου)
«Γ. Τριαντάφυλλος» 18:00 Παμβοχαϊκός-Ηρακλής Χαλκίδας (Βουδούρης, Κυριοπούλου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/2016
Λουτράκι 18:00 Κύζικος-Παναθηναϊκός (Ονόπας, Κουτσούλας)
Πάτρα 18:00 Παναχαϊκή-Ολυμπιακός (Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2016
«Μ. Παρασκευόπουλος» 18:00 Εθνικός Αλεξ/λης-ΠΑΟΚ (Ιωαννίδης, Στεργιόπουλος)