Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του ιατρικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα, αναφορικά με τους τραυματισμούς των Ζεράρ Πικέ και Τζόρντι Αλμπα στον αγώνα του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δύο διεθνείς αμυντικοί υποβλήθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν, για τον μεν Πικέ ότι έχει υποστεί διάταση συνδέσμων στον δεξιό αστράγαλο, για τον δε Αλμπα τράβηγμα στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού.

Ο Ισπανός σέντερ μπακ αναμένεται να μείνει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων, που σημαίνει ότι θα επιστρέψει μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ ο αριστερός μπακ των «μπαλουγκράνα» θα λείψει δύο εβδομάδες και ίσως προλάβει (οριακά) τη δύσκολη έξοδο των Καταλανών στη Σεβίλη, στις 6 Νοεμβρίου.

Φυσικά οι δύο παίκτες δεν υπολογίζονται από τον Λουίς Ενρίκε για το σαββατιάτικο ματς με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και για την εντός έδρας αναμέτρηση της 29ης Οκτωβρίου με τη Γρανάδα, ενώ θα χάσουν και τη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι, την 1η Νοεμβρίου.

Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσει και ο Ζερεμί Ματιέ, που αποβλήθηκε, με συνέπεια οι επιλογές στην αμυντική γραμμή να είναι εξαιρετικά περιορισμένες.