Ο Λιονέλ Μέσι σπάει όλα τα ρεκόρ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εμφατική νίκη με 4-0 επί της Μάνστεστερ Σίτι και γνώρισε (ξανά) την αποθέωση από τους Καταλανούς φιλάθλους.

Ο Μέσι πέτυχε χατ τρικ (17′, 61′, 69′), έφτασε τα επτά στο Champions League και βρίσκεται δύο μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, φτάνοντας συνολικά στα 41 χατ-τρικ στην καριέρα του!

Πλέον ο Μέσι έφτασε τα 91 γκολ σε 108 ματς στη διοργάνωση, με τον Πορτογάλο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 95 γκολ σε 133 συμετοχές.

Μάλιστα, ο Αργεντινός άσος έπιασε και τον Ραούλ με 53 γκολ στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα μέσα στην τρέχουσα χρονιά έχει πετύχει 47 γκολ συνολικά, με τον Λουίς Σουάρες να τον ακολουθεί με 45 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην τρίτη θέση με 41 τέρματα.

Γκουαρντιόλα: «Πάντα ίδιος ο Μέσι, αλλά θα πρέπει να τον συγχαρώ»

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στον Πεπ Γκουαρντιόλα, η παρουσία αλλά και τα τρία γκολ που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι, στη χθεσινή νίκη (4-0) της Μπαρτσελόνα, απέναντι στην δική του, Μάντσεστερ Σίτι. Αλλωστε, όταν είχαν βρεθεί πάλι αντίπαλοι, στα ημιτελικά του Champions League το 2015, την εποχή που ο Καταλανός προπονητής, καθόταν στον πάγκο της Μπάγερν, ο Αργεντινός σούπερ σταρ, είχε σημειώσει δύο αριστουργηματικά δύο γκολ, στο πρώτο παιχνίδι.

«Επειδή τον γνωρίζω, πάντα έκανε τα πράγματα έτσι, όπως ξέρει αυτός και συνεχίζει να τα κάνει,» είπε ο Γκουαρντιόλα. «Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το έχει κάνει αυτό, έχω δει να το κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά θα πρέπει να τον συγχαρώ,» πρόσθεσε υπερασπίζοντας στην συνέχεια τον Ραούλ Μπράβο, που αποβλήθηκε στο 53.

«Ο Μπράβο είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού, δεν έχει αυτός την ευθύνη της ήττας. Μέχρι το 2-0 είχαμε δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε πολλά. Μετά την αποβολή του Μπράβο, ήταν ένα άλλο παιχνίδι. Εχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε. Είναι ένας δύσκολος όμιλος,» συμπλήρωσε. «Δεν είναι αυτή η χειρότερη ήττα μου, η χειρότερη στην καριέρα μου είναι εκείνη από την Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ήμουνα στην Μπάγερν.