Ο Τάσος Μπακασέτας πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, έχοντας διαγράψει μια εξαιρετική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα παίζοντας μόνιμα σε θέση ελεύθερου πίσω από το φορ περιοχής που επέλεγε ο τότε προπονητής της νεοσμυρνιώτικης ομάδας κ. Μαρίνος Ουζουνίδης. Μια θέση όμως η οποία στην ΑΕΚ είναι κατειλημμένη και ούτε καν υπό διεκδίκηση, καθώς εκεί κινείται ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας Πέτρος Μάνταλος. Επομένως το ερώτημα που τέθηκε ήδη από την πρώτη ημέρα που φόρεσε κιτρινόμαυρη φόρμα προπόνησης ήταν «πού θαπαίξει ο Μπακασέτας;». Λίγες ημέρες πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και ενώ η Ενωση έχει δώσει πέντε επίσημα ματς, η απάντηση είναι πλέον ξεκάθαρη και την έχει δώσει ο προπονητής της ομάδας κ. Τιμούρ Κετσπάγια μέσα από τις αποφάσεις του: παντού στην επίθεση, αρκεί να βρίσκεται στην ενδεκάδα. Βέβαια ο 23χρονος Μπακασέτας δεν είναι ούτε φορ, ούτε ακραίος. Καταναγκάζεται όταν παίζει με πλάτη στο τέρμα, ούτε διακρίνεται για τη γρηγοράδα του ώστε να παίξει στον ασβέστη. Οι κινήσεις του πρέπει να επικεντρώνονται στον κάθετο άξονα και να είναι ελεύθερες ώστε να βρίσκει μέτρα μπροστά του και να πυροβολεί. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν του, το οποίο δεν πρέπει να «ευνουχίζεται» τακτικά.

Ως σήμερα ο Μπακασέτας λογίζεται κυρίως ως ακραίος επιθετικός. Σε αυτή τη θέση σχεδόν τον καθιέρωσε ο Κετσπάγια, στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας. Ωστόσο στα επίσημα ματς ο χρόνος που ο διεθνής παίκτης έχει αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης έχει μοιραστεί με αυτόν που αγωνίστηκε στην κορυφή αυτής.Κόντρα στη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία, στο πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αγωνίστηκε 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, όλα ως σέντερ φορ.

Στη ρεβάνς με τους Γάλλους στο ΟΑΚΑ έπαιξε για 67 λεπτά στην κορυφή της επίθεσης και όταν στο ματς μπήκε ο Αλμέιδα, μετακόμισε ως το φινάλε (δηλαδή για περίπου 25 λεπτά) στα άκρα της επίθεσης. Με την Ξάνθη έπαιξε συνολικά 65 λεπτά μέχρι που αντικαταστάθηκε. Ολα ως ακραίος επιθετικός. Επίσης στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκε για 41 λεπτά στο ματς με τη Βέροια. Και στα υπόλοιπα 50 λεπτά έπαιξε ως σέντερ φορ. Κόντρα στον Ηρακλή ξεκίνησε ως αντι-Μάνταλος, σε ρόλο επιτελικού χαφ δηλαδή, ωστόσο για περίπου 15 ματς στο δεύτερο ημίχρονο, χρησιμοποιήθηκε και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.
Θέση στην οποία ουδέποτε δικαιολόγησε με την απόδοσή του την επιλογή (στα όρια της εμμονής) του κ. Κετσπάγια να τον χρησιμοποιεί στον συγκεκριμένο χώρο. Κάτι που ωστόσο αναμένεται να συμβεί και απόψε, καθώς η απουσία του τραυματία Αλμέιδα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο προπονητής δεν εμπιστεύεται τους Πέκχαρτ και Αραβίδη για την κορυφή της επίθεσης, καθιστούν τον Μπακασέτα φαβορί για να εκκινήσει τον αγώνα ως ο φορ κρούσης.

Ο ίδιος λέει ότι «παίζω όπου μου ζητηθεί», όμως στον περίγυρό του δεν κρύβει ότι δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα όταν από αγώνα σε αγώνα αλλάζει ρόλο και κυρίως όταν του ζητείται να αγωνίζεται ως ο προωθημένος φορ που πρέπει να μάχεται με τα αντίπαλα στόπερ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ