Μπορεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης να είναι ένα από τα 31 άτομα που παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε μετά το τέλος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου ότι δεν θα παραιτηθεί. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, την ώρα που πρέπει να το κάνω, αφού πρώτα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα». Έκανε πίσω η ΕΠΟ στο θέμα της επιτροπής δεοντολογίας. Όλα δείχνουν πως ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Μάλιστα φεύγοντας είπε: «Γράψτε ότι θέλετε. Ούτως ή άλλως ότι θέλετε γράφετε».

Στην διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου υπέβαλαν την παραίτησή τους από τις θέσεις τους ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, και ο β΄ αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης, τις οποίες πήραν οι Δαμιανός Γαβριηλίδης και Μιχάλης Τζανόπουλος, αντίστοιχα. Επίσης, ο Γιάννης Παππάς ανέλαβε γ΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θέση που δεν είχε… κάτοχο μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση παρέστη ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέστησε στα άτομα που παραπέμπονται για την «Κάρτα Υγείας» να παραιτηθούν.

Στο μεταξύ, η ΕΠΟ αποφάσισε την επαναφορά της προηγούμενης σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας της, κάτι που είχαν ζητήσει η FIFA και η UEFA. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος, για την οποία αναμένεται η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Νωρίτερα είχε ματαιωθεί από την πλευρά του Γκιρτζίκη, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, γεγονός που ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τους ξένους αξιωματούχους.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Κουτσοκούμνης είπε μεταξύ άλλων: «Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να κάνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Βάσει καταστατικού και κανονισμών δεν μπορούμε να το δεχθούμε το ραντεβού, αφού δεν είναι παρούσα η ΕΠΟ. Λυπούμαστε γι’ αυτό, δεν θέλαμε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά».

Λίγο αργότερα η ΕΠΟ με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τις αποφάσεις που έλαβε:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (30-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Προχώρησε στην αναδιάρθρωση του προεδρείου της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. μετά τις παραιτήσεις των κυρίων Ευάγγελου Τοπολιάτη, Ευάγγελου Μαζαράκη και Παναγιώτη Δημητρίου από τις θέσεις των αναπληρωτή προέδρου, β’ αντιπροέδρου και γ’ αντιπροέδρου, αντίστοιχα. Στις θέσεις τους εξελέγησαν οι κύριοι Μιχαήλ Τζανόπουλος, Δαμιανός Γαβριηλίδης και Ιωάννης Παππάς, αντίστοιχα.

-Επικύρωσε τη συμφωνία με την κοινή αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στη συνάντηση της 29/8/2016 που αφορά στις πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών λιγκών και η οποία διαμορφώθηκε ως εξής:
«Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων των επιτροπών των επαγγελματικών ενώσεων (Super League και Football League), αποφασίστηκε όπως αυτές λειτουργούν υπό τριμελή σύνθεση. Κατόπιν τούτου η από 1/8/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων Ε.Π.Ο. με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των πειθαρχικών επιτροπών δεν θα υλοποιηθεί (καθίσταται άνευ αντικειμένου) με αποτέλεσμα οι λοιπές δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ να παραμείνουν ως έχουν».

-Αποφάσισε ομόφωνα όπως υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Άλεξ Σέφεριν για τη θέση του προέδρου της UEFA στις επικείμενες αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στην Ελλάδα.

-Πριν από την έναρξη του συμβουλίου ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, που συνεργάζεται με την ΕΠΟ, ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με το τι σημαίνει το βούλευμα που εξέδωσε πρόσφατα το συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας.
Ο έγκριτος συνταγματολόγος επεσήμανε πως οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όσων αναφέρονται στο βούλευμα είναι καθόλα νόμιμες έως την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Τόνισε πως τα όσα προβλέπονται για τη σχετική περίπτωση στη νομοθεσία είναι αντισυνταγματικά καθώς αγνοούν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας όπως αυτό προβλέπεται από τον αστικό και ποινικό κώδικα, και πρόσθεσε πως έχει μετατραπεί μια απλή αντιδικία αστικού δικαίου μεταξύ δύο εταιρειών για μη εκτέλεση σύμβασης σε αδίκημα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει το βαρύτατο της ποινής, όπως αυτή επιβάλλεται από το εκδοθέν βούλευμα».