Μάχη με το χρόνο έδωσε το τελευταίο διάστημα ο Μάρκος Παγδατής, προκειμένου να προλάβει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την κυπριακή αποστολή, ωστόσο, μπήκε και αυτός στη λίστα με τις απουσίες.

Ο 31χρονος τενίστας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook πως δεν θα μπορούσε να είναι 100% έτοιμος και αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Φοβάμαι ότι τα νέα για τον αριστερό μου αγκώνα είναι άσχημα. Ο πόνος είναι ακόμα εκεί και δεν φεύγει. Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν είμαι 100% έτοιμος και υγιής για να αγωνιστώ, δεν θα λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς, διότι θα ήταν άδικο για τη χώρα μου να μην μπορώ να είμαι στο 100%.

Νιώθω τιμή που η χώρα μου με εμπιστεύτηκε να την εκπροσωπήσω στο Ρίο, μαζί με τους υπόλοιπους συναθλητές μου. Γι’ αυτό με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την απόσυρσή μου από την κυπριακή ολυμπιακή ομάδα. Έχω ήδη ενημερώσει την ομοσπονδία.

Εύχομαι στην κυπριακή ομάδα καλή επιτυχία στους Αγώνες και θα τους υποστηρίξω όσο πιο δυνατά μπορώ. Το πλάνο για εμένα είναι να συνεχίσω την αποθεραπεία για να μπορέσω να παίξω σε τρία τουρνουά στις ΗΠΑ, καταλήγοντας στο US Open.

Ευχαριστώ τους φαν μου για την υποστήριξη».