Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο «AZ Stadion», ηττήθηκε τελικά με 0-1 από την Άλκμααρ, αλλά δεν έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στα play off του Europa League. Οι Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου (4/08), χάρις στο γκολ του Λούκασεν στο 36΄.

Καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο ήταν η Άλκμααρ, η οποία μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο στόχος των παικτών του ΠΑΣ ήταν προφανής, να μη δεχτούν γκολ και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Οι Ολλανδοί «άγγιξαν» το γκολ στο 7΄, αλλά ο Μιχαήλ με προβολή αυτοθυσίας «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Όβερεμ που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε άδεια εστία.

Πιο γρήγορη ομάδα η Άλκμααρ συνέχισε να επιτίθεται και στο 36΄ «ανταμείφθηκε» με την κεφαλιά του Λούκασεν (1-0) μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βάουτενς. Ο Πασχαλάκης στο 39΄ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Όβερεμ, ενώ στο 40΄ και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στο διαγώνιο σουτ του Γιάχανμπαχς.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη κλασική ευκαιρία για τους Ολλανδούς, με τους Γιαννιώτες να στέκονται τυχεροί καθώς το σουτ του Γιάχανμπαχς σταμάτησε στην πλάτη του Μπέριου κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Σε μία-δύο φάσεις που το έκαναν ο κορυφαίος του «Αγιαξ της Ηπείρου», Πασχαλάκης, βρέθηκε στη σωστή θέση και κράτησε «όρθια» την ομάδα του στην υπόθεση πρόκριση.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Φλάαρ – Ακόστα, Τζημόπουλος, Καρανίκας

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν ντερ Μπρομ): Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87΄ Σέουντιενς), Βάουτενς, Γιάχανμπαχς (63΄ Γκαρσία), Βέγκορστ (63΄ Φραϊντέι), Ντάμπνεϊ Σόουζα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης):
Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61΄ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74΄ Δώνης), Φερφελής (50΄ Μαμπούλου).