Έτοιμοι να πανηγυρίσουν επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό δήλωσαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα επισήμως από την ΠΑΕ. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο προπονητικό κέντρο των «πρασίνων» στο Κορωπί, όπου παρουσιάστηκε και η νέα φανέλα του «τριφυλλιού».

Ο Νίκλας Χουλτ δεν έκρυψε ότι έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα στο σύλλογο: «Οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες κι ελπίζω ότι η χρονιά θα είναι εξαιρετική για μας», είπε ο Σουηδός αριστερός μπακ και αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ΑΪΚ: «Απέναντί μας θα έχουμε μία καλή ομάδα που θα πολεμήσει σκληρά. Πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι και αν κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε θα προκριθούμε».

Το λόγο πήρε ο Βούλγαρος κεντρικός αμυντικός, Ιβάν Ιβανόφ, ο οποίος ταυτίστηκε με την θέση του συμπαίκτη του: «Έχουμε δυνατή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες κι εκτιμώ ότι εφέτος θα είναι η χρονιά μας. Ο πρώτος βασικός μας στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League». Αναφερόμενος στο σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν λίγο καιρό απάντησε: «Είμαι καλά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γόνατό μου. Προσπαθώ να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση και όσο περνάει ο καιρός θα είμαι όλο και πιο έτοιμος κι αυτό θα φανεί στα παιχνίδια.»

Το μεγάλο όνομα της μεταγραφικής περιόδου για τους «πράσινους» ήταν αναμφισβήτητα ο Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος είπε: «Νομίζω ότι όλες μας οι προσδοκίες έρχονται και επαληθεύονται. Δεν έχουμε πολύ χρόνο αλλά μπορούμε να κάνουμε όλοι το καλύτερο» κι ενόψει του πρώτου αγώνα με τους Σουηδούς ανέφερε: «Αισθανόμαστε έτοιμοι αλλά αυτό θα φανεί την Πέμπτη. Αισθανόμαστε όμως έτοιμοι και πνευματικά και αυτό είναι σημαντικό.»

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο σχολίασε: «Οι προσδοκίες είναι πολύ θετικές. Είμαστε ένα γκρουπ με νέους παίκτες και όντως ο χρόνος είναι λίγος αλλά κοιτάμε να είμαστε υγιείς και να πάμε όσο πιο καλά γίνεται στις διοργανώσεις που θα λάβουμε μέρος.» Ο Κολομβιανός επιθετικός αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Μάρκους Μπεργκ: «Θεωρώ ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα από μένα και έχει πολλά να μου πει και να μου δείξει. Φυσικά αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες που πρέπει να γνωριστούμε μεταξύ μας. Πιστεύω όμως ότι με σύμμαχο τον χρόνο θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.»

Η ευχάριστη έκπληξη στο φιλικό με την Τσβόλε, ο Μουμπάρακ Γουακάσο, υπογράμμισε: «Όλα είναι τέλεια εδώ, οι συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, όλοι συνεργαζόμαστε άψογα. Μπορούμε δουλεύοντας βήμα-βήμα να πετύχουμε τους στόχους μας που ξεκινάνε από το να τα καταφέρουμε στην Ευρώπη», είπε ο Γκανέζος μέσος και κατέληξε: «Έμεινα τρεις μήνες στη Βραζιλία και το γιατί δεν έπαιξα πολύ πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή μου. Όμως εκεί δεν άρεσε ούτε σε μένα ούτε στην οικογένειά μου. θα δείτε την Πέμπτη εάν είμαι έτοιμος».