Η Λάτσιο ελπίζει ότι σύντομα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας για τρίτη φορά στην Ιστορία της, μέσω της κατάκτησης του τίτλου για την αγωνιστική περίοδο 1914/15, η οποία διεκόπη από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού περισσότεροι από 30.000 υποστηρικτές των «μπιανκοτσελέστι» υπέγραψαν τη σχετική αίτηση, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) έχει συστήσει μια επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει το αν η Λάτσιο θα πρέπει να μοιραστεί τον τίτλο με την Τζένοα.

Τζένοα και Λάτσιο επρόκειτο να τεθούν αντιμέτωπες σε έναν τελικό στο τέλος της σεζόν, καθώς είχαν προκριθεί μέσα από τις περιφέρειές τους, αλλά η Ιταλία μπήκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προτού διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο εν λόγω αγώνας δεν έγινε ποτέ και η FIGC ασχολήθηκε με το θέμα το 1919, όταν αποφάσισε να απονείμει τον τίτλο στην Τζένοα. Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η απόφαση βασίστηκε στην αιτιολογία ότι η Τζένοα γενικά θεωρείτο ως η καλύτερη από τις δύο ομάδες. «Είναι ένα νόμιμο σκουντέτο» δήλωσε σήμερα στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, και συμπλήρωσε: «Ο πόλεμος το πήρε μακριά από εμάς».

Η FIGC αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 4 Αυγούστου και, εάν αυτή είναι υπέρ των «μπιανκατζούρι», η Λάτσιο θα «πιάσει» τη -συμπολίτισσα και «αιώνια» αντίπαλο- Ρόμα στους τρεις τίτλους.

Στα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του, από το 1898 έως το 1926, το ιταλικό πρωτάθλημα αποτελείτο από περιφερειακούς προκριματικούς ομίλους, με τον πρωταθλητή να κρίνεται σε έναν τελικό στο τέλος της σεζόν, ενώ αποκλείονταν οι ομάδες από το νότο της χώρας. Από το 1926 έως το 1929 διεξήχθη ένα εθνικό πρωτάθλημα, μολονότι οι ομάδες εξακολουθούσαν να είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους. Η Serie A, ένα ενιαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, άρχισε το 1929.

Η Γιουβέντους είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα Ιταλίας (32), ακολουθούν η Ίντερ και η Μίλαν με 18 τίτλους έκαστη, ενώ έπεται η Τζένοα, η οποία κατέκτησε το τελευταίο από τα εννέα πρωταθλήματά της το 1924.