Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής απονέμοντας το παράσημο της Πόλης του Παρισιού (Ville de Paris) στους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην πόλη για να υποστηρίξουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες τους.

Η αναγνώριση έρχεται ως επιβράβευση για την υποδειγματική συμπεριφορά τους, «έτη φωτός» μακριά από τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σε άλλες αναμετρήσεις του Euro 2016, όπως π.χ. στον αγώνα Ρωσία-Αγγλία στη Μασσαλία ή λίγες μέρες αργότερα στη Λιλ.

Οι Ιρλανδοί, όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος των Σπορ στο Παρίσι, Ζαν-Φρανσουά Μαρτίνς «συνέβαλαν στην εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη. Είναι ένα παράδειγμα για το σύνολο των οπαδών σε όλο τον κόσμο».

Και συνέχισε: «Όπως αποδεικνύουν τα πολυάριθμα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, στους Παριζιάνους άρεσε ιδιαίτερα να τους συναντούν, να μιλούν μαζί τους, να μοιράζονται στιγμές χαράς σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός».

Να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο της Πόλης του Παρισού απονέμεται συνήθως σε προσωπικότητες από τη Γαλλία ή το εξωτερικό που έχουν διακριθεί για τις πράξεις τους.