Ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν αφήσει Χιλή και Αργεντινή και στον αυριανό τελικό του Copa America Centenario, η κατάκτηση του τίτλου είναι αυτοσκοπός για διαφορετικούς λόγους.

Η παρέα του Μέσι θέλει το πολυπόθητο τρόπαιο για να βάλει ένα τέλος στην αρνητική παράδοση, καθώς έχει να κατακτήσει Copa America …23 χρόνια. Από την άλλη, η Χιλή επιθυμεί να προσθέσει το όνομά της στην ιστορία της διοργάνωσης και να μπει στο κλαμπ των χωρών που έχουν κατακτήσει δύο συνεχόμενα τρόπαια.

Αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ αφού τα έχωσε στην… ομοσπονδία θέλει να κατακτήσει ένα κύπελλο με την εθνική του ομάδα, καθώς σε δύο τελικούς μετρά ισάριθμες ήττες και ευελπιστεί να μην τριτώσει το κακό.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον όμιλο και η Αργεντινή νίκησε με 2-1. Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν υπολογίζει στον Λαβέτσι, ο οποίος τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Παράλληλα αμφίβολοι είναι οι Ντι Μαρία και Μαρτίνεζ. Αντίθετα θα αγωνιστούν κανονικά οι Ρόχο, Παστόρε και Γκαϊτάν.

Στο στρατόπεδο της Χιλής η επιστροφή του Βιδάλ φέρνει χαμόγελα στην ομάδα. Αντίθετα το ιατρικό τιμ έχει πέσει πάνω στον Ντίαζ. Ο έμπειρος μέσος που κάνει τη διαφορά στο χώρο του κέντρου θα δοκιμάσει το πόδι του λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και θα αποφασιστεί τότε αν θα αγωνιστεί. Αντίθετα εκτός αγώνα θα μείνει ο τραυματίας Εράντες.

Ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος; Υπομονή και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα το μάθουμε…