Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της παραίτησης του Μάρκο Σίλβα από το τιμόνι του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Μάλιστα λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ήρθε νέα ανακοίνωση με την πρόσληψη του νέου προπονητή, του Βίκτορ Σάντσεζ.

Ανακοίνωση για Μάρκο Σίλβα: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι ο προπονητής Μάρκο Σίλβα υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η παραίτησή του έγινε δεκτή».

Ανακοίνωση για Βίκτορ Σάντσεζ: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή, Βίκτορ Σάντσεζ».

Η θέση του Ολυμπιακού για την αποχώρηση του Σίλβα

Στην αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα, αλλά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Βίκτορ Σάντσεθ, αναφέρθηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου χαρακτήρισε ως άριστη την επιλογή του Ισπανού προπονητή στη θέση του Σίλβα, με τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έχει αντιληφθεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Εγώ είχα άριστες σχέσεις με το Μάρκο Σίλβα, αλλά μπροστά στον Ολυμπιακό δεν βάζω κανέναν άλλον και έτσι πρέπει να πράττουν όλοι οι φίλαθλοι. Πέντε προπονητές έκαναν το «αγροτικό» τους εδώ και μετά πήραν μεταγραφή στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Όσοι ήρθαν στον Ολυμπιακό έκαναν την τύχη τους. Εμείς τους ευχαριστούμε, τους σταθήκαμε και τους ευχόμαστε τα καλύτερα στην ομάδα που θα πάνε. Εμένα με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός. Για τις λεπτομέρειες θα γραφούν πολλά.

Εμένα και τον πρόεδρο μας ενδιαφέρει το καλό του Ολυμπιακού. Όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να είσαι έτοιμος για να το αντιμετωπίσεις», είπε αναφερόμενος στην αποχώρηση του Σίλβα, ενώ όσον αφορά τον Βίκτορ τόνισε πως «η επιλογή είναι άριστη. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε αμέσως. Έχω δουλέψει μαζί του και ξέρει τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με το εάν υπήρξε πρόβλημα με τον Μάρκο Σίλβα είπε πως «δεν είχα δει πως υπήρχε κανένα πρόβλημα με το Σίλβα. Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν την Τρίτη που ήρθε τα ξημερώματα στην Αθήνα και η ομάδα έφευγε το πρωί. Εγώ τους λόγους δεν τους ξέρω. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Θα αρχίσουν τώρα να λένε διάφορα. Πως είχε συζητήσει σε άλλη ομάδα. Ότι υπήρχε θέμα με το ρόστερ ή ότι δεν ήθελε τον έναν και τον άλλο. Μακριά από εμάς αυτά. Εμάς μας ενδιαφέρει ο νέος προπονητής. Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς».

Αναφερόμενος στον Γρηγόρη Γεωργάτο είπε πως «έκανε ό,τι μπορούσε και ήμασταν αγαπημένοι σε όλα τα ματς. Μην ψάχνετε για άλλα. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το καλό του Ολυμπιακού. Μην φοβούνται τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πάντα είναι έτοιμος».

Καραπαπάς: «Δεν αισθανόταν καλά ο Σίλβα»

Θέση για τη λύση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μάρκο Σίβλα πήρε και ο διευθυντής επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ενώ παράλληλα καλωσόρισε τον Βίκτορ Σάντσεθ στην ομάδα.

Το μήνυμά του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook:

«Όταν μια ομάδα ακούει απο τον προπονητή της την πρώτη μέρα της προετοιμασίας ότι δεν αισθάνεται καλά και θέλει να φύγει, χωρίς μάλιστα να υπάρχει σοβαρός λόγος, αλλά προσωπικοί του λόγοι (αυτό είπε), τότε η ομάδα έχει μια και ΜΟΝΟ επιλογή. Δεν μπορεί να παιξει σε ένα μήνα τους προκριματικούς με αβεβαιότητα!

Βρίσκει προπονητή με το μαχαίρι στα δόντια που θα παλαίψει 100% και το μυαλό του θα είναι μόνο εδώ!

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Βίκτορ Σάντσεθ που ποτέ δεν έφυγε απο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!».