Τη Δευτέρα τελικά διεξαχθεί ο 4ος τελικό της Α1 μπάσκετ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ. Έτσι λοιπόν η αναμέτρηση θα διεξαχθεί μια μέρα μετά με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.

Ο λόγος της αναβολής είναι ότι ο αγώνα των «αιωνίων» είχε οριστεί για την Κυριακή (29/5) στις 19:30 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα άρχιζε την ίδια ημέρα στις 20:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Έτσι η Αστυνομία κατέστησε σαφές πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για επεισόδια αν συναντηθούν οπαδοί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια κλήθηκαν όλες οι πλευρές Super League, ΕΣΑΚΕ και οι ενδιαφερόμενες ομάδες να καταλήξουν σε συμφωνία. Καθώς, όμως αυτό δεν έγινε, το «μπαλάκι» πέρασε στην Πολιτεία, έχοντας δικαίωμα βάσει νόμου να αποφανθεί είτε την αναβολή των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους χωρίς οπαδούς, με τον Σταύρο Κοντονή να επιλέγει το πρώτο.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Μετά την υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΛ/173882/12374/2098/27-5-2016 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρονική μετάθεση του 4ου αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/5, η συνάντηση ορίζεται για την Δευτέρα 30/5 και ώρα 19:30 στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί από το NS2/NS2HD live».