Μέσα από ανακοίνωση της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακάλεσε την πρόθεση της να υποβάλει ένσταση για την τελευταία φάση του δεύτερου τελικού, στην οποία υποστηρίζει ότι ο Βασίλης Σπανούλης είχε υποπέσει σε βήματα πριν το νικητήριο τρίποντο του στην εκπνοή της αναμέτρησης. Παράλληλα, η «πράσινη» ΚΑΕ επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες είναι ταυτισμένες με τον Ολυμπιακό, ενώ καταλήγει: «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τον ιδρώτα των αθλητών μας».

Αναλυτικά:

«Όλη η φίλαθλη Ελλάδα είδε τους κ.κ. Αναστόπουλο και Κορομηλά ως άλλους Παπουτσέληδες να κλείνουν τα μάτια στην καταφανέστατη παράβαση του αθλητή του ΟΣΦΠ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Γίναμε μάρτυρες ενός διαιτητικού «εγκλήματος» που αλλοιώνει το αποτέλεσμα παραβιάζοντας τους κανονισμούς, ενός «εγκλήματος» που δυστυχώς ο σύλλογος μας έχει βιώσει και συνεχίζει να βιώνει διαχρονικά σε πολλά τμήματα του. Μας προκαλεί επίσης μεγάλη εντύπωση πως μια τέτοια φάση πέρασε ασχολίαστη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης του δεύτερου τελικού.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουμε μάθει να πρεσβεύουμε εδώ και δεκαετίες τις αρχές και τις αξίες του μεγάλου συλλόγου μας. Ως εκ τούτου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα εξής: Μας δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουμε ένσταση και να κυνηγήσουμε στα χαρτιά τη δικαίωση μας, καθώς η παράβαση είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ και αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Ενημερώνουμε τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους όμως πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ενέργεια (ένσταση) που είναι απόλυτα ταυτισμένη με τον σύλλογο του Ολυμπιακού. Το Πρωτάθλημα των ενστάσεων δεν θα το πάρουμε ΠΟΤΕ!

Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει μέσα στο γήπεδο και εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, θα πάμε να κερδίσουμε όπως έχουμε κάνει τόσες και τόσες φορές. Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τον ιδρώτα των αθλητών μας».