Σε θέση ισχύος μετά τη νίκη του με 83-81 το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή (19:30, Novasports 2), με στόχο το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη θα μεταβούν αποφασισμένοι για την ισοφάριση προκειμένου να ανακτήσουν το πλεονέκτημα στην προσπάθεια επίτευξης τριών νικών.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα, καθώς ενσωματώθηκε στην ομάδα και ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος απείχε από την αγωνιστική δράση με κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού του.

Μοναδικός απών ο τραυματίας Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται στη σειρά των τελικών.

Από την άλλη πλευρά, η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε παρουσία των προέδρων της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα για το «break».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του, καθώς ενσωματώθηκε και πάλι ο Γιώργος Πρίντεζης, μετά την ειδική άδεια που είχε πάρει για να πει το τελευταίο «αντίο» στον πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή.