Ξαφνική απειλή που στο πιο ακραίο σενάριο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην αποβολή από τα πλέι οφ, προέβαλε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport». Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο για την απόφαση του «Δικεφάλου» να μην αγωνιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και την προέκταση που δόθηκε από τις ανακοινώσεις και τις επίσημες τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό συνέβη αυτοβούλως ή κλήθηκε από την ΕΠΟ, ο αθλητικός εισαγγελέας φέρεται να εξετάζει την κατηγορία της δυσφήμησης και διακωμώδησης του αθλήματος, όπως προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 19 αναφέρονται τα εξής: «Διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιβαλλόμενες σε αυτές υπό των αρμοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόμενους σε αυτές όρους και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων.

β) Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διασφαλίσει στο εν γένει χώρο του γηπέδου την ασφάλεια των αξιωματούχων του αγώνα, των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, των θεατών του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης».

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που… δεν συμμορφώθηκε με τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του, απειλείται με την κατηγορία της «δυσφήμησης του ποδοσφαίρου», μέχρι και τη «διακωμώδηση, ενώ σε κάποια σημεία γίνεται αναφορά μέχρι και στην αποβολή από το πρωτάθλημα!

Το βέβαια είναι πως λόγω των ημερών του Πάσχα και τις αργίες μέχρι και την Πρωτομαγιά θα καθυστερήσει να γίνει γνωστό, εάν ο ΠΑΟΚ θα κληθεί σε κάποια απολογία για περαιτέρω τιμωρία από τους -3 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και τις 10.000 ευρώ πρόστιμο που ήδη του επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.