Η επιλογή του Πογέτ να «χωρέσει» στη μεσαία γραμμή τους Ζουκουλίνι, Γιόχανσον, Σιμόες, μετατοπίζοντας τον Μάνταλο αριστερά, είχε αρνητικά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο μισό του ημιχρόνου. Ντουρμάζ και Φορτούνης πίεζαν ψηλά και οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κατεβάσουν τη μπάλα.

Ωστόσο η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ στο 29΄. Ο Ζουκουλίνι πρόλαβε την προβολή του Μαζουακού, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο ο οποίος όμως, μάλλον αποπροσανατολισμένος, δεν προσπάθησε να τελειώσει τη φάση, αλλά έβγαλε μια ακίνδυνη παράλληλη πάσα.

Με τον αρχηγό της στη φυσική του θέση, πίσω από τον σέντερ φορ, και τον Ζουκουλίνι έναν κατά συνθήκη αριστερό χαφ, η ΑΕΚ πάτησε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Ομως προς το τέλος του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που απείλησαν, αρχικά με κεφαλιά του Ντουρμάζ που εξουδετέρωσε ο Μπαρόχα (43΄) και στη συνέχεια σε γυριστό του Κασάμι (45΄), πάνω στον Βενεζουελάνο γκολκίπερ.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, οι ισορροπίες διαταράχθηκαν. Στο 47΄ ο Μποτία ανέτρεψε τον Αραβίδη που έφευγε μόνος του. Φάουλ και κόκκινη κάρτα, με τον Ολυμπιακό να είναι αναγκασμένος να παίξει όλο το β΄ ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα. Το φάουλ που εκτέλεσε ο Μπαρμπόσα και απέκρουσε ο Ρομπέρτο, ήταν η πρώτη τελική προσάθεια της ΑΕΚ στο ματς!

Ο Μάρκο Σίλβα πήρε τη δύσκολη απόφαση να «θυσιάσει» τον Κώστα Φορτούνη για να αντικαταστήσει τον βασικό κεντρικό αμυντικό. Ο Ολυμπιακός έχανε σε δημιουργικότητα, αλλά κέρδιζε στον ανασταλτικό τομέα και περίμενε την ευκαιρία του να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Ειδικά από την αριστερή πτέρυγα με τον Ντουρμάζ που έκανε… πάρτι.

Στο 68΄ ο Μάνταλος έχασε κλασική ευκαιρία με την αδύναμη κεφαλιά του μετά από σέντρα του Γιόχανσον, ενώ αμέσως μετά ο Αραβίδης «σπατάλησε» μια πολύ καλή επίθεση, προσπαθώντας να εκτελέσει από πολύ πλάγια θέση. Ο Πογέτ ήταν πλέον αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, καθώς έριξε στο ματς και τον Πέκχαρτ και τον Βάργκας στη θέση δύο ανασταλτικών μέσων (Ζουκουλίνι, Γιόχανσον).

Στο 76΄ έγινε η φάση που έκρινε το ντέρμπι. Σε σύγχυση στην περιοχή, ο Ντίντακ δοκίμασε να «γεμίσει» και ο Μιλιβόγεβιτς με τα χέρια υψωμένα απέκρουσε. Το πέναλτι καθαρό, ενώ σωστά ο Σέρβος είδε κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη. Ο Ολυμπιακός θα τελείωνε το ντέρμπι με εννέα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπουονανότε, ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Βάργκας που πήρε το «ριμπάουντ» έγραψε το 1-0 στο 78΄.

Για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έμεινε και η ΑΕΚ με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Γκάλο στο 87΄ με δεύτερη κίτρινη. Ομως, κατάφερε να κρατήσει τη νίκη που ήταν η πρώτη της μετά από οκτώ χρόνια επί των «ερυθρολεύκων».

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

Κίτρινες: Γκάλο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Πέκχαρτ – Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες

Κόκκινες: Γκάλο (87΄-δεύτερη κίτρινη) – Μποτία (47΄), Μιλοβόγεβιτς (76΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ):
Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ, Ζουκουλίνι (52΄ Πέκχαρτ), Σιμόες, Γιόχανσον (68΄ Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (75΄ Μπουονανότε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα):
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (47΄ Ντα Κόστα), Ντουρμάζ (86΄ Ντομίνγκες), Πάρντο (31΄λ.τρ. Σεμπά), Ιντέγε