Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στη Βιρτζίνια η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα κατέλαβε την πρώτη θέση στη διοργάνωση με καλύτερο άλμα στα 4,72 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία της για φέτος και μια από τις καλύτερες της καριέρας της.

Η 26χρονη επέλεξε να μπει στον αγώνα στα 4,50 μ., δείγμα του ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, δεδομένο του ότι συνήθως επιλέγει να ξεκινάει από χαμηλότερα ύψη και συνέχισε δίχως απώλειες τόσο στα 4,61 μ. όσο και στα 4,72 μέτρα.

Το ύψος αυτό της έδωσε τη νίκη και μαζί την τρίτη επίδοση στον κόσμο, πίσω από το 5,03 μ. της Σουρ και το 4,76 μ. της Κυριακοπούλου. Η Στεφανίδη δοκίμασε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, τοποθετώντας τον πήχη στα 4,84 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει, όμως, θα έχει την ευκαιρία να απειλήσει και πάλι στη διάρκεια της σεζόν.

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο Τζεν Σουρ, στον πρώτο της αγώνα…υπό πίεση δεν τα πήγε όσο καλά θα ήθελε. Η Αμερικανίδα επέλεξε να ξεκινήσει στα 4,72 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει κι έτσι ακυρώθηκε.

Αυτός ήταν ο τέταρτος αγώνας της Στεφανίδη στη σεζόν και ο τρίτος πάνω από τα 4,70 μ., καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει δύο εμφανίσεις με άλμα στα 4,71 μέτρα. Η Στεφανίδη ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ, όπου θα είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.