Σε μεγάλους… μπελάδες βρίσκεται ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ελπίζει να γίνει ο νέος πρόεδρος της FIFA και να την οδηγήσει έξω το χειρότερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της. Και αυτό γιατί, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του δικηγόρου του προέδρου της UEFA στο πρακτορείο «Reuters», ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διά βίου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για τα χρήματα που έλαβε από τον (τιμωρημένο και απερχόμενο) επικεφαλής της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, καθώς αυτή είναι η πρόταση της επιτροπής δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Ο Πλατινί ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μπλάτερ στο έκτακτο κογκρέσο της FIFA που θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο στη Ζυρίχη, έως ότου ενεπλάκη σε σκάνδαλο για τα δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που έλαβε από την παγκόσμια συνομοσπονδία το 2011.

Σύμβουλος ΜΜΕ που εκπροσωπεί τον δικηγόρο του Πλατινί, Ντιμπό ντ’Αλ, επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα στη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’Equipe». Η δεσποινίδα (Βανέσα) Άλαρντ είναι η επικεφαλής ερευνήτρια για την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προτείνει στην επιτροπή δεοντολογίας αποκλεισμό διά βίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος στο πρακτορείο «Reuters».

Εκπρόσωπος Τύπου για το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας δήλωσε ότι δεν θα γίνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Ο Μισέλ Πλατινί δεν είναι επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, καθώς τελεί υπό αποκλεισμό 90 ημερών. Όμως, ο πρόεδρος της UEFA έχει δηλώσει αποφασισμένος να ανατρέψει τις εναντίον του καταγγελίες και να πάρει εγκαίρως το «χρίσμα» του υποψηφίου για να διεκδικήσει το ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα στις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου.