Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας. Τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία για τη δημόσια διαβούλευση και η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ» ενημέρωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δημοσίου έχουν εισηγηθεί θετικά υπέρ του έργου, χωρίς την παραμικρή ένσταση.

Εξαίρεση αποτελεί, ασφαλώς, ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας που εξ αρχής είχε τεθεί «απέναντι» στο έργο, με την ηγεσία του να παραμένει πιστή στις προεκλογικές εξαγγελίες της. Αυτό αφενός δεν είναι αρνητικό ως προς την αξιοπιστία του Δημάρχου, αφετέρου όμως δεν παίζει πια τον παραμικρό ρόλο ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης. Το γήπεδο θα γίνει!

Την Τρίτη, λοιπόν, εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας «Dimand» θα επισκεφτούν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα έχουν συναντήσεις οι οποίες αφορούν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, καθώς και όλα τα ζητήματα, λεπτομέρειες, ερωτήσεις που η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείο θέλει να υποβάλλει σε εκείνους που εκπόνησαν τη μελέτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές μπαίνουν στην τελική ευθεία για την τελική διατύπωση της μελέτης και την έκδοση της οικοδομικής αδείας.

Το όλο ζήτημα είναι καθαρά τεχνικό, γι’ αυτό στους Αμπελόκηπους θα μεταβούν μόνο οι αρμόδιοι μηχανικοί της «Dimand» oι οποίοι θα ενημερωθούν και σχετικά με τις επιτροπές που προσφάτως αποφασίστηκε να συσταθούν, μετά τις συναντήσεις με τον Υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη και την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου.

Η ΑΕΚ γιορτάζει… σιωπηρά την αποψινή ημέρα, όπως δήλωναν χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ. Κι αυτό γιατί το «καμπανάκι» λήξης της δημόσιας διαβούλευσης, αποτελεί ουσιαστικά και την προσπέλαση του τελευταίου προσχώματος που θα μπορούσε να τοποθετήσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, όμως, η Τρίτη ξημερώνει με πιο έντονο το βάρος της ευθύνης για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και όλους όσοι έχουν αναλάβει το project της «Αγιάς Σοφιάς». Ηδη το έργο έχει καθυστερήσει αρκετά κι αν υπήρχε κάποιος που να δημιουργούσε δυσκολίες, αυτό παύει να ισχύει από τα μεσάνυχτα.