Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχτηκε πως κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ διαιτητή, παρατηρητή και αστυνομίας, ο ίδιος είχε συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο και τον πρόεδρο – μεγαλομέτοχο, Βαγγέλη Μαρινάκη. Λίγη ώρα αργότερα, ο διαιτητής, Ανδρέας Παππάς, έλαβε την οριστική απόφαση της ματαίωσης του επεισοδιακού ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού με δηλώσεις του στον «Alpha 98.9» τόνισε πως δεν είχε καμία συνομιλία με τον διαιτητή ή τον παρατηρητή του αγώνα, αλλά επικοινώνησε με τον αθλητικό εισαγγελέα και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν είχα καμία συνομιλία με εκπροσώπους του Παναθηναϊκού. Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο. Με πήραν τηλέφωνο, ο αθλητικός εισαγγελέας, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΒ, με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βρέντζος για να μου παραπονεθεί για τα επεισόδια, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να μου παραπονεθεί γι’ αυτά που συνέβαιναν. Σε όλους απάντησα ότι αρμόδιος είναι ο διαιτητής για το αν θα διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι. Αυτός είναι ο άρχων του αγώνα».

Και πρόσθεσε ο υφυπουργός: «Εγώ κανέναν δεν κάλεσα. Στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ με τους οποίους είχα συνεχή επαφή, το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε λεπτό, σε όσους με κάλεσαν –διότι απ’ ό,τι καταλαβαίνω από την ανακοίνωση αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί ότι εγώ είχα παρέμβαση στον διαιτητή ή τον παρατηρητή, αυτό αντιλαμβάνομαι- το τονίζω ότι ουδεμία επαφή είχα με το διαιτητή. Προς όλους τόνισα ότι θα πρέπει να αφήσουμε το διαιτητή να αποφασίσει αν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι».

Αξίζει να αναφερθεί πως η δήλωση του κ. Κοντονή, έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία ουσιαστικά «φωτογράφισε» συνομιλίες του κ. Κοντονή με παράγοντες του Ολυμπιακού και απαίτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του υφυπουργού Αθλητισμού.