Παρά το «κύμα» των αποκαλύψεων και τη διεθνή κατακραυγή, δεν το βάζει κάτω ο Σεπ Μπλάτερ.

Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, αλλά και ο πιθανός διάδοχός του, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τιμωρήθηκαν την Παρασκευή με προσωρινό αποκλεισμό 90 ημερών από την επιτροπή δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», οι δικηγόροι του Μπλάτερ κατέθεσαν έφεση κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, κάνοντας λόγο για άδικη μεταχείριση από την επιτροπή δεοντολογίας.

Επίσης οι δικηγόροι του Ελβετού παράγοντα τονίζουν ακόμη ότι ο πελάτης τους ανυπομονεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα αποδείξουν ότι δεν ενεπλάκη σε οποιαδήποτε παράβαση καθήκοντος.

Η επιτροπή επέβαλε επίσης αποκλεισμό 90 ημερών και στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος είχε τεθεί σε άδεια από την παγκόσμια συνομοσπονδία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό έξι ετών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τσουνγκ Μονγκ-τζουν.

Να σημειώσουμε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας άρχισαν τον περασμένο μήνα ποινική έρευνα κατά του Μπλάτερ για ένα συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων του παγκοσμίου κυπέλλου στην Καραϊβική, το οποίο υπέγραψε, και μια πληρωμή 2 εκατομμυρίων φράγκων το 2011 στον Πλατινί, του οποίου την κατάσταση ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας έχει περιγράψει ότι βρίσκεται ανάμεσα σ’ έναν μάρτυρα κι έναν κατηγορούμενο.