Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA, σύμφωνα με την οποία, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σεπ Μπλάτερ, θα αποβληθεί από το αξίωμά του, τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.

Παρά τα όσα διέρρεε ο Ελβετός παράγοντας περί παραμονής του στον προεδρικό θώκο, η απόφαση είναι ειλημμένη και στη Ζυρίχη αποτελεί κοινό μυστικό πως το περιβόητο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο 79χρονος θα τον οδηγήσει εκτός FIFA.

Μπλάτερ: «Δεν παραιτούμαι πριν από τις 26 Φεβρουαρίου 2016

Παρά τη διεθνή κατακραυγή ο Σεπ Μπλάτερ δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από το καθήκοντά του στην προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Την περασμένη εβδομάδα δύο εκ των βασικών χορηγών της FIFA, η Coca Cola και η McDonald’s, κάλεσαν τον Ελβετό παράγοντα να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, μετά την ανακοίνωση των εβλετικών αρχών ότι ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του για τα σκάνδαλα διαφθοράς, που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της ανώτατης αρχής του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της FIFA, πάντως, δήλωσε πως δεν έχει κανένα λόγο να παραιτηθεί από την ηγεσία της, πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

«Σταματώ στις 26 Φεβρουαρίου, ούτε μια μέρα νωρίτερα», δήλωσε σχετικά ο Μπλάτερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Bunte» και συμπλήρωσε: «θα συνεχίσω να μάχομαι έως τότε. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ νωρίτερα, όποιες και αν είναι οι πιέσεις. Θα συνεχίσω να μάχομαι για να αποδείξω πως δεν έχω σχέση με τα σκάνδαλα.»