Θριαμβευτής από το «Εμιρεϊτς» έφυγε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, αν και ισοφαρίστηκαν δύο φορές από την Άρσεναλ, τελικά επικράτησαν 3-2 των «κανονιέρηδων» και μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League.

Όπως είναι λογικό, τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων στέκονται στην ήττα της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, με τον τερματοφύλακα, Νταβίντ Οσπίνα, να είναι το κεντρικό πρόσωπο, εξαιτίας του λάθους στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Η «Sun» αναφέρει πως οι «κανονιέρηδες» έφυγαν ταπεινωμένοι από την ελληνική τραγωδία, ενώ ο κεντρικός τίτλος είναι ιδιαίτερα καυστικός, αφού κάνει λόγο για «ευρωσκουπίδια». Ο «Guardian» μιλάει για γκαφατζή Οσπίνα, τονίζοντας πως ο Κολομβιανός αφήνει την Άρσεναλ να δει, πλέον, κατάματα τον αποκλεισμό.

Η «Mirror» κάνει λογοπαίγνιο με τον Οσπίνα, έχοντας ως τίτλο «Oops… pina», ενώ αναφέρει πως το λάθος του 28χρονου γκολκίπερ διατήρησε την Άρσεναλ στον πάτο της βαθμολογίας.

Τέλος η «Daily Telegraph» έχει μοιράσει τη σελίδα στις ήττες των Άρσεναλ και Τσέλσι, με κεντρικό πρόσωπα τους απογοητευμένους Αλέξις Σάντσες και Ντιέγκο Κόστα. «Οι Έλληνες σόκαραν την Άρσεναλ», σχολιάζει η εφημερίδα το χθεσινό αποτέλεσμα στο «Εμιρεϊτς».


Σίλβα: Είχαμε πάθος και αντοχή

Με το χαμόγελο μέχρι τα… αφτιά, ο Μάρκο Σίλβα, δεν μπορούσε παρά να πετάει στα σύννεφα μετά το τρανταχτό «διπλό» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, στάθηκε ιδιαίτερα στο πάθος και στην αντοχή των παικτών του σε όλο το 90άλεπτο, ενώ παραδέχτηκε πως η εξέλιξη του σκορ και τα λεπτά που «χτύπησε» η ομάδα του ήταν ένα από τα σημεία που έκριναν τη νίκη.

«Φυσικά και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου γιατί ήταν πολύ δύσκολο να σταθούν τόσο καλά και στα 90 λεπτά του αγώνα. Δεν είχαμε πανηγυρίσει ποτέ επί αγγλικού εδάφους και γνωρίζοντας τα στοιχεία του αγγλικού τρόπου ποδοσφαίρου, ένα μεγάλο στοίχημα ήταν η αντοχή που θα βγάζαμε στο ματς.

Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, υποφέραμε, τρέξαμε πολύ, αλλά στο τέλος είμαστε χαρούμενοι γιατί αποδείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Μπήκαμε αποφασιστικά στο παιχνίδι, παίξαμε με δύναμη και όταν ήρθε το 0-1 αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση».

Για το πού κρίθηκε το ματς: «Από μία άποψη, κρίθηκε στα λεπτά που μπήκαν τα γκολ. Η γρήγορη αντίδραση και η απάντηση που είχαμε στα γκολ της ισοφάρισης, ήταν ένας παράγοντας που έκρινε το αποτέλεσμα. Προσωπικά, όμως, μου αρέσει να στέκομαι περισσότερο στη συνολική προσπάθεια που βγαίνει σαν εικόνα στο ματς. Νομίζω λοιπόν ότι η μαχητική εικόνα που είχαμε για 90 λεπτά, ήταν πιο σημαντικός παράγοντας για τη νίκη μας».

Για το ποιόν θα ψήφιζε ως MVP της ομάδας του: «Όλη η ομάδα ήταν MVP. Ποτέ δεν θα ακούσετε να ξεχωρίζω κάποιον ποδοσφαιριστή. Αν καταφέρουμε να παραμείνουμε τόσο ομαδικοί και στα επόμενα ματς, τότε θα συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε θετικά αποτελέσματα. Απόψε αξίζουν όλοι τα συγχαρητήρια, οι παίκτες και ο κόσμος που μας βοήθησε πολύ».

Φορτούνης: Είμαστε στο κόλπο για την δεύτερη θέση

Ο σκόρερ του 1-2 με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ, Κώστας Φορτούνης, τόνισε: «Με αυτή τη νίκη στην πραγματικότητα είμαστε στο κόλπο για την 2η θέση. Δεν σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα γιατί υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας. Απλώς, αυτό το αποτέλεσμα μας βοηθάει και βαθμολογικά και ψυχολογικά και αγωνιστικά για τη δύσκολη συνέχεια».

Για το εάν… ήθελε να σκοράρει ή ήταν μια τυχερή εκτέλεση κόρνερ: «Η αλήθεια είναι ότι όταν είδα τον Οσπίνα να βγαίνει αρκετά έξω από τα δοκάρια του, το σκέφτηκα. Ήθελα να το πετύχω, αλλά δεν ήξερα και αν θα μου έβγαινε έτσι όπως το σχεδίασα. Η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Οσπίνα άργησε να αντιδράσει και σίγουρα ήταν ένα γκολ που είχε και μεγάλη δόση τύχης».

Βενγκέρ: «Τυχερός ο Ολυμπιακός»

Από την πλευρά του, ο Αρσεν Βενγκέρ, αν και πάντα ψύχραιμος δεν έκρυψε το παράπονο του για την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του, ενώ ο Αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ, χαρακτήρισε και τυχερό τον Ολυμπιακό.

«Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε πάρα πολύ καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά ήταν και πολύ τυχερός γιατί πέτυχε τρία γκολ σε τέσσερις τελικές ενέργειες στην εστία μας.

Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κυρίως αμέσως μετά την ισοφάρισή μας και στις δύο φορές και αυτό στο τέλός το πληρώσαμε».

Για το εάν η πρόκριση είναι ανοιχτή: «Στο τέλος θα δούμε ποιος θα προκριθεί και ποιος όχι. Είναι ακόμα αρχή, ακόμα η πρόκριση είναι ανοιχτή για όλους. Θα δούμε…».

Μαρινάκης: Δίνουμε απαντήσεις στο γήπεδο

«Εμείς δίνουμε τις απαντήσεις μας μέσα στο γήπεδο με έργα και με πράξεις». Τάδε έφη, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, αναφέρθηκε στην μεγαλειώδη νίκη των πειραιωτών στο Λονδίνο, προαναγγέλοντας μάλιστα πως «τα καλύτερα έρχονται».

«Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ήταν προετοιμασμένοι και τα κατάφεραν. Τα καλύτερα έρχονται. Οι παίκτες έχουν μεγάλο ταλέντο και θέλει χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους στο γήπεδο. Είναι νωρίς ακόμα για το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη. Πιστευω ότι τα καλύτερα έρχονται.

Αυτή η ομάδα θέλει να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους – γιατί είναι νέοι παίκτες – και πιστεύω ότι έχουν και μεγάλο ταλέντο και πολύ μεγάλες δυνατότητες. Είναι θέμα χρόνου να δείξουμε καλύτερα στοιχεία μέσα στα γήπεδα. Ολα αυτά έχουν απέναντι μία σκληρή δουλειά, πρέπει να συνεχίσει για τους μήνες που έρχονται. Ακόμα, δεν έχουμε κερδίσει. Είμαστε στην πρόκριση και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Επίσης, είναι πολύ νωρίς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη και να προχωρήσουμε μπροστά».

Και κατέληξε: «Εμεις έχουμε μάθει στα δύσκολα – εχω πει επανελλημένως ότι τον Ολυμπιακό να μην τον φοβάστε στα δύσκολα. Είμαστε γεννημένοι γι’αυτά και πιστευω για άλλη μια φορά, ότι θα δικαιωθεί ο αγώνας που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς δίνουμε τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο με έργα και με πράξεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα λόγια δεν χρειάζονται. Νομίζω είναι περιττά. Είναι γιορτή σήμερα.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο μας που βρέθηκε στο πλευρό μας σήμερα – νομίζω ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν μοναδική. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια και εμείς και τα παιδιά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βρέθηκαν κοντά μας και όλους τους φίλους μας, σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που τους δώσαμε μία μεγάλη χαρά. Είναι μία μεγάλη χαρά για τους Ολυμπιακούς, για όλους τους Ελληνες».