Αυτή την φορά ο Λιονέλ Μέσι, ανέλαβε τον ρόλο του φιλάθλου, προκειμένου να μεταφέρει τις ευχές του στο ίνδαλμά του, Αργεντινό Πάμπλο Αϊμάρ, που αποχώρησε από την ενεργό δράση την Τετάρτη.

«Ενας μεγάλος παίκτης αποσύρεται, ένα από τα ινδάλματά μου. Πάμπλο Αιμάρ, σου εύχομαι τα καλύτερα για το επόμενο στάδιο της ζωής σου», έγραψε ο αρχηγός της Αργεντινής, στη σελίδα του στο Facebook.

«Ευχαριστώ για όλη την απόλαυση που μας πρόσφερες με την μαγεία σου», συνέχισε ο Μέσι, που ήταν μαζί με τον Αιμάρ στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 και στο Κόπα Αμέρικα του 2007 στην Βενεζουέλα, όπου η Αργεντινή έχασε στον τελικό.

Ο Λιονέλ Μέσι, έχει πει αρκετές φορές ότι, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρίβερ Πλέιτ, Βαλένθια, Μπενφίκα και της εθνικής Αργεντινής, ήταν ο παίκτης που είχε σαν ίνδαλμα από παιδί.

Ο Αιμάρ ανακοίνωσε τους τίτλους τέλους της καριέρας του σαν ποδοσφαιριστής, όταν αποκλείστηκε από την αποστολή της Ρίβερ Πλέιτ για την πρώτη ημιτελική αναμέτρηση του Libertadores Cup με την Γκουαρανί.

Γνωστός με το παρατσούκλι «κλόουν», επειδή γελούσε συνέχεια, ο Αιμάρ επέστρεψε στην πατρίδα του την περασμένη χρονιά, ελπίζοντας σε μία νέα περιπέτεια με την Ρίβερ Πλέιτ.

Ο 35χρονος Αργεντινός, που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο τον Απρίλη, αγωνίστηκε επίσης στο Μουντιάλ του 2002, σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 83 εμφανίσεις στη Ρίβερ Πλέιτ μεταξύ 1996-2000 (ένα Κόπα Λιμπερταδόρες, 3 πρωταθλήματα) και 2015, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια στην οποία αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το 2006, και 52 εμφανίσεις (8 γκολ) με την εθνική Αργεντινής.

Αγωνίστηκε και δύο χρόνια στη Σαραγόσα, πέντε στην Μπενφίκα (ένα πρωτάθλημα, 4 κύπελλα) και πέρασε και μερικούς μήνες στη Μαλαισία το 2014 με την Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής.

Se retira un grande, uno de mis idolos. Pablo Aimar, te deseo lo mejor en tu nueva etapa. Gracias por todo lo que nos…

Posted by Leo Messi onΤετάρτη, 15 Ιουλίου 2015