Η Μπαρτσελόνα, όπως λένε και οι φίλοι της, είναι κάτι… περισσότερο από μια ομάδα και για το λόγο αυτό, οι οπαδοί της δεν μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι η χορηγός εταιρία, Qatar Airways, δεν αντιμετωπίζει δίκαια τους εργαζομένους της! Έτσι, λοιπόν μία λαϊκή πρωτοβουλία, ανάμεσα στους φίλους της «Μπάρτσα», συγκεντρώνει υπογραφές, προκειμένου η πρωταθλήτρια Ευρώπης, να «σπάσει» το συμβόλαιο.

Πρόκειται για μια δράση που δημιουργήθηκε, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην αεροπορική εταιρεία και μάλιστα μόλις μέσα σε διάστημα δύο ημερών, περισσότεροι από 57.000 άνθρωποι «σπρώχνουν» τον σύλλογο που αγαπούν να πάει κόντρα «στις κακές συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων καμπίνας».

Πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, στοιχίζονται και τα αιτήματα των γυναικών που δουλεύουν στην Qatar Airways, ως πλήρωμα καμπίνας και αντιμετωπίζουν μία πολύ σκληρή πραγματικότητα: «βιώνουν την εκμετάλλευση, περιορίζονται αναγκαστικά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ακόμα και φορές που δεν υπάρχουν πτήσεις για εκείνες, ενώ απορρίπτονται αυτόματα εάν μείνουν έγκυες».

«Το δικό μας μήνυμα είναι στον κόσμο του αθλητισμού, στην Μπαρτσελόνα και τη FIFA: δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται με χιλιάδες εργαζομένους, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες του αθλητισμού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της λαικής πρωτοβουλάις συλλογής υπογραφών.

Το αίτημα συμπίπτει με τις εκλογές για την προεδρία της Μπαρτσελόνα, όπου ο νυν πρόεδρος Γιόζεφ Μπαρτομέου υπερασπίζεται την ανανέωση της σύμβασης με την αεροπορική εταιρεία.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ενάντια τοποθετημένοι, παρά την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε από την ομάδα με τον κύριο χορηγό της.